≫ 

Selektor Krstajić novinarima objasnio zašto je zvao Vujadina Savića i Dušana Bastu

Krstajić naglašava da niko sa spiska nije siguran putnik u Rusiju, kao i da oni koji trenutno nisu na njemu mogu da se nadaju putu na Mundijal

  • 15

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da nijednom od 24 igrača koji se nalaze na spisku za prijateljske utakmice protiv Maroka i Nigerije ne garantuje da će sigurno putovati na Svetsko prvenstvo.

- Ovaj spisak ne otkriva da oni koji nisu pozvani neće biti na pripremama u maju pred prvenstvo i obrnuto, ne garantuje da će oni koji su na njemu biti sigurni putnici u Rusiju. Pratim formu igrača do juna i verovatno će biti promena. Svi su tu, ali biće promena. Bez obzira na imena igrača, svi kreći od nule - izjavio je Krstajić na konferenciji za medije u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama.

Krstajić je obrazložio povratak Dušana Baste posle tri godine i debitanstki poziv Vujadinu Saviću.

- Bastu poznajem kao čoveka i igrača i cenim njegove kvalitete kao dugogodišnjeg internacionalca. Sa druge strane, imamo samo Rukavinu na desnoj strani i bio bi preveliki rizik da se oslonimo jedino na njega. Savić je jedan od lidera Zvezda i nisam se libio da mu ukažem šansu jer igra u timu koji se pokazuje dobro poslednjih godinu dana - rekao je Krstajić.

Foto: Marko Jovanović

Selektor je rekao da je cilj prijateljskih utakmica da proveri neke igrače koji nisu igrali zajedno u prethodnom periodu i da će to, prema njegovim rečima dovesti do malih promena u sastavu.

- Cilj je da pokušamo da isprobamo sistem igre uz kombinovani sastav kako bismo uigrali neke igrače koji do sada nisu mnogo igrali zajedno. Igrači su shvatili težinu Svetskog prvenstva i kroz utakmice u klubu traže svoje mesto u timu - rekao je Krstajić.

Prema njegovim rečima ekipa će u Rusiji dati sve od sebe, ali da svakako ne bi trebalo očekivati plasman u finale.

- Ova ekipa je zajedno pet godina i bila je omalovažavana, a sada smo došli u situaciju da moramo da idemo u finale iz grupe u kojoj igraju kvalitetne reprezentacije. Daćemo sve od sebe, ali iz mirne situacije odemo u Rusiju - rekao je Krstajić.

Reprezentacija Srbije će prvu od dve prijateljske utakmice protiv Maroka u Torinu 23. marta, dok će četiri dana kasnije u Londonu igrati protiv Nigerije.

VIDEO: Pogledajte kako je Muslin objasnio što Sergej Milinković Savić ne igra za reprezentaciju

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Što na um ... 🤔

    10. mart 2018 | 15:49

    Mnogo mi bre mirna glava kada ne učestvujemo ... gledam fudbal opušteno, a ti "selektore" ćeš po starom ... tate, menadžeri, prijatelji ... a mi u kanalu . Ej, jedna jadna Grčka bude prvak Evrope, Island se naigra fudbala a mi u kanalu decenijama i naravno nastavljamo istim tempom . Važno je učestvovati, e pa nije kao što ti nisi ni izborio učešće, čekirajte karte odmah posle prvog kruga ... pajseri

  • Gogi

    10. mart 2018 | 16:00

    Nezna ni on sta bi sam, zato ce da mu naloze ko ce s kim da igra kao po ustaljenoj praksi FSS!!!!! Ista meta isto odstojanje.

  • mik

    10. mart 2018 | 16:03

    Partizankino i fss blato da bi smirili strasti zvali zvezdase koje ce otkaciti pred put za rusiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA