≫ 

Novi poraz Đokovića! Propustio je tri vezane šanse za pobedu i sada će neviđeno pasti na listi!

Kajl Edmund je bio bolji od srpskog tenisera u 2. kolu Madrida

  • 15

Novak Đoković je izgubio meč 2. kola od 22. tenisera sveta Kajla Edmunda sa 6:3, 2:6, 6:3! Iako je bio blizu pobede u odlučujućem setu, propustio je tri vezane brejk lopte kada se lomio meč, a zatim je usledila kazna i videli smo novi poraz najboljeg srspkog tenisera!

Novaka čeka ozbiljan pad na listi, i biće oko 18. mest na najnovijoj ATP listi, pošto gubi značajan broj poena, jer je prošle godine igrao polufinale, gde je izgubio od Rafaela Nadala.

Novak je loše počeo meč. Dozvolio je Edmundu brejk loptu na startu i Britanac je odmah osvojio set! Ipak, odmah u drugom je uzvratio ubedljivo ribrejkom bez izgubljenog poena i vratio je nadu svojim navijačima.

Poveo je ubrzo i sa 2:1, ali je nakon toga počela loša serija srpskog tenisera, koji je ponovo ličio na Đokovića kakvog gledamo od starta sezone, bez konstante, bez energije, sa mnogo grešaka...

Tada je Edmund napravio brejk i zatim poveo sa 4:2, potom i sa 5:3, a na kraju je i osvojio set novim brejkom i to bez Đokovićevog osvojenog poena!

Kajl Edmund je u 1. setu čak tri puta oduzeo servis Đokoviću; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Ipak, start drugog seta ulio je nadu Novakovim fanovima, pre svega jer je ponovo viđena ona iskra u oku i pobednički žar koji Đokovića krasi gotovo čitavu karijeru.

Odmah je napravio brejk i to tako što je dozvolio Edmundu samo jedan poen i od starta je postavio inicijativu u setu. U narednim gemovima su i Novak i Edmund čuvali svoj servis, da bi pri rezultatu 4:2 za Đokovića viđen novi brejk našeg tenisera, a zatim je na svoj servis došao do izjednačenja u setovima.

Počeo je da stiže sve u drugom setu: Đoković stiže tešku lopticu; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

U odlučujućem setu su i Edmund i Đoković počeli ubedljivo - osvajanjem uvodnih gemova na svoj servis bez izgubljenih poena. Isto je bilo i u naredna dva, ali je zatim viđen prvi problem za Britanca. Novak je došao do tri vezane brejk lopte, ali nije iskoristio sjajnu šansu.

Bile su to brejk šanse koje su mogle da prelome meč, ali je Edmund "preživeo" i vezao je 5 poena, u čemu mu je i Đoković pomogao "jeftinim" greškama i uspeo da spreči brejk.

Loža Novaka Đokovića u Madridu - Marko Đoković, Marjan Vajda i Gebhard Fil Grič; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Posle toga je Đoković bio siguran na svoj servis i propuštene brejk šanse ga nisu poremetile. Osvojio ga je bez izgubljenog poena i nastavljena je velika borba u odlučujućem setu.

Edmund je zatim osvojio svoj gem relativno sigurno i stavio je pritisak na Novakovu stranu.

I Novak nije izdržao! Britanac je došao do prve brejk lopte i iskoristio ju je odmah za 5:3, a u narednom gemu došao do seta i pobede sigurnim servisom.

Tužne reakcije Novaka posle poraza od Edmunda; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images
Šta uraditi, kako preokrenuti sezonu? Zamišljeni Novak tokom meča sa Edmundom; Foto: AP/Tanjug
Reakcija koja sve govori: Novi poraz Đokovića u ranoj fazi velikog turnira; Foto: AP/Tanjug

VIDEO: Đoković objašnjava zašto mu je nivo samopouzdanja nizak!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zex

    9. maj 2018 | 15:59

    Brate Nole,okaci reket o klin i uzivaj u penziji.

  • Valjevac

    9. maj 2018 | 14:49

    njemu je vrh trece kolo

  • Ivangm🚴‍♂️

    9. maj 2018 | 15:57

    Druze Nole ja mislim da je ovo kraj tvoje VRHUNSKE karijere. Ja bih vole da nisam upravu...😳😣🤔🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA