≫ 

Novak eliminisan u trileru! Srčani Italijan pobedio Srbina u meču karijere (FOTO) (VIDEO)

Ništa od devetog polufinala Garosa za našeg asa

  • 69

Nije uspeo Novak Đoković, Marko Čekinato bio je fantastičan u utorak popodne na pariskoj šljaci, eliminisao Srbina i ostvario uspeh karijere - plasman u polufinale Rolan Garosa, pobedom od 3:1 (6:3, 7:6, 1:6, 7:6).

Na putu ka finalu sada mu stoji još samo Dominik Tim koji je preslišao Zvereva u tri seta.

Publika na tribinama "Suzan Lenglena" videla je teniski blokbaster, meč koji tera vodu na usta teniskoj publici, videla je Novakovu igru od očaja do sjaja, spoznala potencijal energičnog Italijana čija je teniska zvezda trenutno u samom zenitu.

Previše prilika je Novak propustio za ovako važan meč, generalni je utisak koji se nameće. Gubio je 2:0 u setovima, bio u nokdaunu, no nije mu prvi put, uzvratio je u velikom stilu - direktom u bradu rivala: sa 6:1 u trećem setu, imao i fantastičnih 3:0 i 5:2 u četvrtom setu.

Ali...

Sve to je proćerdao, dozvolio Italijanu da dođe do vazduha, a ovaj kakav je, pulsirajući, lavljeg srca, pridigao se kao iz praćke ispaljen, povratio energiju i u maratonskom taj-brejku četvrtog seta, koji je bio priča za sebe, i svaki poen je u tom periodu bio priča za sebe - stigao do 13:11 i trijumfa karijere.

Sicilijanac srušio Noleta, pa legao u prašinu Foto: Tanjug/AP
Čekinato je najveća senzacija ovogodišnjeg Rolan Garosa Foto: Tanjug/AP
Pozdrav prijatelja, sparing partnera, rivala: Nole i Marko srdačno na kraju Foto: Tanjug/AP
Kapa dole obojici za teniski užitak koji su priuštili navijačima Foto: Tanjug/AP
Pobeda karijere: Marko Čekinato Foto: Tanjug/AP

Pobednički poen mnogo toga govori o ovom momku, do ovog turnira 72. na svetu, rođenom pre 25 godina u Palermu: u tako važnom trenutku izvukao je bekhend paralelu na servis Đokovića i poslao je u sam ćošak polja.

Nedostajalo je Novaku koncentracije u nekoliko situacija u triler taj-brejku, imao je tri set lopte, ali je svaki put Italijan imao odgovor za Đokovićeve udarce.

I publika, većinski naklonjena Srbinu, ustreptala je od uzbuđenja na vrhuncu drame, nesmotreno odmogla našem igraču da načini taj toliko priželjkivani korak ka egalu u setovima...

Novak je u mnogo važnom momentu morao da zauzima molitveni stav ne bi li pozvao navijače da se ne zanose preuranjeno, zapravo publika je već proslavila jedan njegov poen, a on je poslao lopticu u aut. Gotovo da je pukao tada. Bio je to jedan od ključnih momenata meča, Čekinato je iskoristio trenutak, preokrenuo, i onda, već opisanim bekhendom upisao pobedu karijere.

Zaslužio je, ruku na srce. Imao je lavlje srce za ovaj duel.

Odigrao je sjajno prva dva seta, stekao lepih 2:0, izdržao najveći nalet našeg tenisera koji ne bi izdržala ni daleko veća teniska imena, a onda imao snage i da se pridigne posle 2:5 i odigra na vrhunskom nivou taj-brejk, verovatno najuzbudljiviji na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Čestitke obojici za sve što su danas pružili.

Molba za publiku, molba za tišinu Foto: Tanjug/AP
Zašto, zašto? Čekajte, ljudi, još nije gotovoFoto: Tanjug/AP
Novakov unezvereni pogled ka navijačima Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap
italijanska čvrsta pesnica: Čekinato igra u životnoj formi Foto: Tanjug/Ap
Idemo! Noletov urlik posle osvojenog poena Foto: Tanjug/Ap
Morao je fizioterapeut da mu malo razmrda vrat Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA