≫ 

Federer insistira na promeni odeće na Vimbldonu, Francuz oštro udario po sudiji: Samo je lepo čitao rezultat...

Direktno iz Londona - najbolje izjave tenisera i teniserki koje vam donosi naš izveštač Vuk Brajović

  • 0

Ako igrač kaže sudiji da je “nula”, šta to tačno znači – pitali su mediji autora te kritike, Benoa Pera.

- Šta da vam kažem? Po meni je sudija u stolici “nula” ako se ne bavi suđenjem, ne ispravlja pogrešne odluke linijskih sudija, Mislim da nam sudije u stolici ne trebaju samo da bi najavljivali rezultat, jer bih onda i ja mogao time da se bavim. Ako niste proaktivni, a još povrh toga i ne vidite šta vam se dešava pred očima, onda je pitanje – šta vi zapravo radite – po meni, na mestu. Ako bih ga ocenjivao, od 0-10, dobio bi “dvojku”, ali isključivo zbog toga što je “lepo” pročitao rezultat. “Nove loptice, ništa-petnaest” – super, ali ništa više preko toga… - oštar je kao bekhend-slajs Francuz.

Rodžer Federer se, veseo posle ubedljive pobede protiv Štrufa, bavio “modnim pitanjima” u druženju sa medijima:

- Nije prvi put da sam citiran oko toga da bi bilo lepše da se na Vimbldonu vidi još neka boja osim bele, i to najiskrenije mislim. Ali, razumem zašto Vimbldon insistira na tome, a naročito novi generalni direktor, Fil Bruk – koji je izraziti pobornik tradicije, u maniru koji se praktikovao pedesetih - šezdesetih godina prošlog veka. Ne treba posebno da vas podsećam na to kako su izgledali Borg i Mekenro na ovom istom Centralnom terenu, kako im je lepo stajala crvena boja. Ukratko, mislim da ne bi bilo loše da se nešto tako ponovo desi, da se malo “promešaju stvari. Ovako, robne marke se bave pomalo čudnim izazovom – da pronađu nove varijante bele boje. Nije im lako…

Federer na ovogodišnjem Vimbdlonu Foto: Tanjug/AP

Gael Monfis je uvek bio neposredan, a ovoga puta je povod bilo Svetsko prvenstvo u fudbalu. Upitan da li je sam isplanirao termin konferencije za medije za poluvreme utakmice Francuska – Urugvaj, odgovorom nije ostavio prostor za sumnju:

- Naravno, šta kažete na to? Ipak čovek mora da misli prvo na sebe samoga. Prva stvar koju sam pitao dok sam izlazio sa terena bila je – koji je rezultat? Pošto je bilo 0-0, požurio sam, i imao sreće da vidim gol Rafaela Varana. Perfekcija! Francuskoj reprezentaciji bi bilo dobro da se bavi samo svakim sledećim mečom, bez prevelike anticipacije u pogledu titule – i mislim da će tako i lakše doći u poziciju da je osvoje. A ja – ma ne, daleko sam ja od osvajanja bilo čega - nasmejao je izveštače Monfis.

Danas je u Londonu Prajd festival, a zanimljivu izjavu u vezi sa svojim opredeljenjem ka istom polu nedavno je dala Alison Van Ujtvank, proslavljena posle izbacivanja prošlogodišnje pobednice Garbinje Muguruze.

- Moja izjava i otvorenost nije motivisana time da želim da budem ičij uzor po ovom pitanju. Osećam se izuzetno dobro u mojoj aktuelnoj vezi, srećna sam, i to sam želela da podelim. Dobar smo tim, razumemo se i pomažemo – s obzirom na to da je i ona teniserka. Komentari unutar sveta tenisa i van njega su bili izuzetno pozitivni, i to me raduje. Nije poenta u tome biti uzor, već podstaći mlade da budu otvoreni po pitanju sopstvenog izbora i osećanja. Znam da je Prajd u Londonu, ali sam planirala da se malo odmorim od svega.

Uspešno je prebrodio izazov dosta neugodnog protivnika – kvalifikanta Denisa Novaka – i Miloš Raonić snažno ide dalje kroz Vimbldonski žreb i ponovo ka vrhu teniske piramide. No, kada se odmara, ističe da mu najviše prijaju dva načina:

Miloš Raonić na nekom od ranijih turnira Foto: Tanjug/Ap

- Jedva čekam da se družim sa ljudima koje ne viđam tokom godine zbog tenisa – ili da sam samcijat ležim na plaži. Da – izuzetno mi prija da budem sam, pored mora – da sredim misli, daleko od sporta - potvrđuje važnost crnogorskog porekla u karakteru Miloš.

A posle priređivanja verovatno najvećeg iznenađenja turnira, pobedom protiv prve nositeljke Simona Halep, naizgled slabašna ali neverovatno žilava trideset-dvogodišnja tajvanska kineskinja Su Vej Hsi – čiji servisi često ne prebace ni 100 km/h, ali igra slajsevima sa osnovne linije izluđuje mnogo slavnije protivnice – jednostavno, slavi život:

- Poenta je u tome da treba uživati u životu, a ne samo tenisu. Eto, od kad sam ovde, jedem jagode sa šlagom, idem u šoping – a čak sam večerala i jastoga pre neku noć - deli sa javnošću formulu za dobro raspoloženje na terenu i van njega “neprobojna” Kineskinja.

(Ekskluzivno za Telegraf.rs – Vuk Brajović, sponzor izveštaja Motorola G6 telefon)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA