Vreme je da ATP menja pravila na grend slemu: Anderson apelovao jer nije imao snage ni da slavi istorijsku pobedu!

Iscrpljeni su bili i gledaoci, a kamoli teniseri!

  • 3

Kevin Anderson obezbedio je finale Vimbldona, ali nije imao snage ni da slavi!

Igrao je maraton protiv Džona Iznera u šest i po sati, u petom setu bio je bolji sa 26:24, samo taj set trajao je skoro tri sata, što dovoljno govori o iscrpljenosti.

Apelovao je nakon pobede Anderson da se nešto promeni u formatu poslednjeg seta na grend slemu, pošto se u ovakvom okršaju dva strašna servera sve pretvorilo u besciljnu trku.

Anderson je postao prvi Južnoafrikanac koji je u finalu Vimbldona za 97 godina, što je već dobar uspeh, ali će za titulu igrati protiv umora, ne samo protiv Novaka Đokovića ili Rafaela Nadala.

Izner je bio opasan takmac Foto: Tanjug/AP

- Nadam se da je ovo znak za ATP da se napravi neka promena na grend slemovima. Da ne budemo ovliko na terenu. Iskreno se nadam da će se nešto učiniti, jer se na kraju dana ne osećate baš najbolje - iskren je bio Anderson.

- Igra u ovakvim uslovima je bila paklena za nas. Ne znam iskreno šta da kažem, izgleda kao da je nerešeno, ali je neko morao da pobedi. Džon je sjajan momak i žao mi ga je, saosećam sa njim. Izvinjavam se i što nisam više uzbuđen na kraju - rekao je Anderson.

Ovaj meč je bio najduži polufinalni meč u istoriji na Vimbldonu, prevaziđen je okršaj Đokovića i Del Potra iz 2013, koji je trajao četiri sata i 44 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gini

    14. jul 2018 | 15:06

    A onaj izmedju Djokovica i Nadala koji je trajao skoro 8 sati

  • Raonis

    14. jul 2018 | 22:27

    Kad nisu promojenili nakon onog meca od 11 sati, nece ni sad. Englezi su to, drze do tradicije, jedva su i krov stavili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA