DA LI JE OVO PRAVDA? Presmešne kazne u Srbiji dobijaju se za ubistvo ROĐENOG deteta! (FOTO)

Ovo krivično delo može biti kvalifikovano kao obično ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina

  • 11

Poslednji monstruozni čin koji je potresao Srbiju je prebijanje jednogodišnjeg deteta. Nesrećnu bebu je otac Kurteši K. (25) pretukao i jednogodišnji mališan je od zadobijenih povreda preminuo.

Dete je juče sa teškim telesnim povredama dovezeno u Urgentni centar i nakon višečasocne borbe, lekari, nažalost, nisu mogli da ga spasu. Beba je imala povrede jetre i slezine, prelom čeone kosti i obostrane prelome slepoočnih kostiju.

VELIKA TRAGEDIJA: Preminula jednogodišnja beba u Beogradu koju je pretukao otac!

Monstrum koji je pretukao svoje dete je u policiji izjavio da nije znao šta radi jer je pio lek protiv depresije u kombinaciji sa alkoholom.

Evo koja KAZNA čeka OCA koji je ubio svoju jednogodišnju bebu!

Koja kazna očekuje monstruma, teško je sa sigurnošću utvrditi jer to zavisi od mnogo faktora, a između ostalog i od toga kako će ovo krivično delo biti kvalifikovano.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Kada su u pitanju ubistva dece zakon u Srbiji propisuje različite kazne u zavisnosti od načina izvršenja krivičnog dela, kao i od toga da li je izvršilac u tom trenutku bio svestan posledica, da li je bio pod dejstvom alkohola ili narkotika, ali i od mnogih drugih faktora.

Tako naš zakon predviđa kazne zatvora od pet do 15 godina ako je u pitanju obično ubistvo ili 40 godina ako je krivično delo kvalifikovano kao teško ubistvo.

Takođe, ukoliko sud proceni da se radi o nanošenju teških telesnih povreda kvalifikovanih smrću, počinioca očekuje kazna do 12 godina.

Ovo je otac koji je ubio svoju jednogodišnju bebu! (FOTO)

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Advokat Vladimir Marinković kaže za Telegraf da visina kazne počiniocu ovog krivičnog dela zavisi od kvalifikacije. Kazne se razlikuju u zavisnosti od toga kako sud uzima u obzir okolnosti i način izvršenja krivičnog dela.

- Za sada možemo da nagađamo samo. Ukoliko sud ovo delo bude tretirao kao teško ubistvo, najveća zaprećena kazna je 40 godina. Na prvi pogled, možemo reći da će ovo krivično delo biti kvalifikovano kao obično ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina - objašnjava advokat Marinković.

OTAC KOJI JE KRVNIČKI PRETUKAO BEBU NASMRT: Nisam znao šta radim, mešao sam alkohol i lekove!

On kaže da pored ovih, krivični zakonik poznaje još i druge kvalifikacije kako bi ovo krivično  delo moglo da se tretira.

Foto-ilustracija: Profimedia/Peter Bánoš - ČIF Foto-ilustracija: Profimedia/Peter Bánoš - ČIF

- Sud može ovo ubistvo da tretitra i kao nanošenje teških telesnih povreda kvalifikovanih smrću i za to delo je zaprećena kazna do 12 godina - ističe Vladimir Marinković.

OTAC PREBIJENE BEBE: Bacao sam je uvis, a onda ispustio na pod!

On objašnjava da za sada nisu poznati svi detalji tragičnog slučaja, pa samim tim ne možemo sa sigurnošću tvrditi koja kazna će uslediti.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

KOMŠIJE NAŠLE MODROG DEČAKA KOJI JE JEDVA DISAO I MAJKU KOJA VRIŠTI I PLAČE: Jezivi detalji pretučene jednogodišnje bebe!

Takođe, mnoge okolnosti će biti uzete u obzir, da li je bio pod dejstvom alkohola, opijata, da li ima psihičkih problema i slično, istakao je advokat Marinković.

Otac brutalno prebijene jednogodišnje bebe zadržan u pritvoru!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    18. jun 2015 | 11:37

    A meni za razbijanje gej parade preti od 3-12 godina

  • Danijel

    18. jun 2015 | 11:10

    Nije znao sta radi pio lekove za depresiju i alkohol. Pa kako sebi nepresudi presudi?

  • Neko

    18. jun 2015 | 13:28

    Dozivotna kazna i cao! Kakvih 15 godina !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA