USVOJEN NAJJAČI ZAKON NA SVETU: Poslodavci NE SMEJU radnicima da šalju mejl VAN RADNOG VREMENA

Kompanije koje deluju na svetskom tržištu i koje imaju konkurenciju širom sveta protiv su takvog zakona

  • 4

Proveravate poslovne mejlove vikendom i dok ste na odmoru? U Francuskoj su radnici dobili pravo da se "dikonektuju" sa poslovnih mejlova, koje im je sada to i zakonom omogućeno.

(LIVESTREAM) NAROD FRANCUSKE NA ULICAMA: Blokiran naftni terminal, počeli protesti širom zemlje (FOTO)

Nedavno usvojen zakon zabranjuje kompanijama od 50 i više zaposlenih da šalju mejlove nakon radnog vremena. Takozvani amandman "Pravo da se iključite", ima za cilj minimiziranje negativnih uticaja prilikom konstantnog gledanja u mejlove.

- Sve studije pokazuju da je danas veći stres vezan za posao nego što je nekad bio, i da je on konstantan. Radnici fizički izlaze iz kancelarija, ali zapravo psihički ne odlaze s posla. Oni ostaju povezani nekom vrstom elektronskog povoca - kao pas. tekstovi, poruke, imejlovi - kolonizuje život individue do tačke dok se ona ili on ne slome - rekao je za BBC Benoa Hamon, član francuskog parlamenta.

Zakon ove prirode su već bili predlagani u Nemačkoj i Francuskoj.

Kompanije koje deluju na svetskom tržištu i koje imaju konkurenciju širom sveta protiv su takvog zakona, jer bi on značio da će neminovno doći trenutak kada na nešto neće moći dovoljno brzo da se reaguje i da će ih taj zakon potencijalno koštati zarade.

Koliko često vas zovu ili vam poslodavci šalju mejlove nakon posla, i da li vam to smeta? Vaše mišljenje možete ostaviti u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scarecrow

    26. maj 2016 | 17:18

    Blago njima kad im je ovo najveci problem, mada i svaka im cast sto se bore. Ovde je narod odustao od borbe, pa nam rade sta hoce.

  • Maja

    26. maj 2016 | 17:06

    E pa krajnje je vreme i bilo. Ispada da živimo da bi radili, a ne da radimo da bi živeli.

  • Spencer

    26. maj 2016 | 17:20

    evo ja cu vam reci..svaki dan radim od 9-20h sem nedelje..a sef me nekada zna nazvati u 23h navece da pita gdje je ovo ili ono,i kako se otvorila konkurentska firma pa me pita da predlozim rijesenje u smislu poboljsanja posla..za zemlje zapada savrseno razumijem,ali ovdje je Balkan..ovdje nema pravila!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA