Detektiv koji je tri godine istraživao slučaj male Medlin Meken: Neko štiti otmičare, vreme je da se kaže istina

Kada je Metropoliten policija preuzela istragu 2011. godine, Edgar je predao svoje fajlove vlastima

  • 1

Penzionisani detektiv Dejv Edgar izneo je javnosti rezultate svoje trogodišnje istrage vezane za nestanak male Medlin Meken 2007. godine iz jednog odmarališta u Portugaliji, gde je bila sa svojom porodicom. On je po prvi put objavio informacije do kojih je došao istražujući ovaj slučaj.

ŠOKANTNA VEST: Mala Medlin nije oteta, ipak je ubijena

Dejv Edgar smatra da je devojčica kidnapovana i da neko štiti njene otmičare. Oglasio se zbog tvrdnji da je seks-banda otela Medlin i poručio da neko sigurno zna šta se desilo i da je vreme da kaže istinu. On veruje da je otmičar tajno priznao svoj zločin i rekao da je osoba koja je bliska istrazi ovu informaciju poverila rođaku ili prijatelju. Poziva roditelje male Medlin da priznaju ako znaju nešto o ovim tvrdnjama.

Kada je Metropoliten policija preuzela istragu 2011. godine, Edgar je predao svoje fajlove vlastima.

- Neko nešto zna. Molim vas izađite u javnost i recite nešto - poručio je on.

Medlin je nestala iz apartmana u portugalskom odmaralištu, dok su joj roditelji bili na večeri sa prijateljima. Portugalska policija je kao osumnjičene označila njene roditelje. Međutim Dejv Edgar odbacuje ove tvrnje, prenosi Miror.

Foto: Profimedia/imageBROKER Foto: Profimedia/imageBROKER

Sud u Lisabonu je odobrio pravo portugalskog detektiva da objavi knjigu u kojoj navodi da je Medlin umrla i da su njeni roditelji to zataškali.

- Pregledao sam sve što bi moglo da ih inkriminiše. Da sam našao dokaze protiv njenih roditelja odmah bi to prijavio policiji - rekao je on.

Tokom njegove istrage koju je plaćao Fond Medlin, Edgar i njegov tim detektiva su istražili veliki broj osumnjičenih uključujući i dva veoma poznata imena na listi, Rejmond Hevlet i Euklides Monteiro.

Osuđeni britanski pedofil Hevlet živeo je u blizini odmarališta 2007. godine. Umro je 2010. godine od raka u 64. godini u Nemačkoj.

- On je bio među prvima na listi osumnjičenih, ali nije bilo dokaza protiv njega, inače bi bio uhapšen - rekao je on.

Foto: Profimedia/Ferrari Foto: Profimedia/Ferrari

Monteiro (40), zavisnik od droge, poginuo je 2009. godine u traktorskoj nesreći.

- Bio je osumnjičen ali je istraga pokazala da nema dokaza da učestvovao u tome, kao što je isprva mislila portugalska policija - rekao je on.

Detektiv Edgar je čuo na desetine teorija o tome šta se navodno desilo maloj Medlin. Smatrali su da je odlutala, da je pregažena, da je postala žrtva slučajnog provalnika ili da ju je oteo neko je hteo da ima dete za sebe.

Najnoviji prelomni detalji o nestanku male Medlin: Radnik odmarališta gde je devojčica oteta, prećutao ključni dokaz! (FOTO)

Međutim, on veruje da je to planirana operacija usamljenog kidnapera ili bande.

Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives

- Bilo je prilika da je kidnapuju i da se izvuku. Ako je motiv bande bio dečija prostitucija onda je uključeno više ljudi. Ne mogu doveka da drže informacije za sebe. Istraživanja su pokazala da se neko uvek poveri drugoj osobi - rekao je on.

Takođe smatra da bi taj ko je odgovoran mogao opet da napadne, posebno ako je slučaj bio seksualno motivisan.

On se nada je Medlin još uvek živa, jer je bilo slučajeva da su žrtve držane u zarobljeništvu godinama. To bi moglo da znači da je Medlin još uvek u Portugalu.

- Dok se ne nađe telo, istraga se nastavlja i nada još uvek postoji - rekao je on.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA