≫ 

Papa Franja smenio čoveka na najvažnijoj poziciji Vatikana

Petogodišnji mandat kardinala Gerharda Ludviga Milera (69), koji je bio na čelu Kongregacije za versku doktrinu, čiji je cilj odbrana katoličke doktrine, neće biti obnovljen

  • 3

Papa Franja smenio je u subotu glavnog katoličkog teologa, konzervativnog nemačkog kardinala, koji se nije slagao sa papskom vizijom o inkluzivnijoj Crkvi.

Treći čovek Vatikana optužen da je dirao dečake na bazenu!

Misteriozni kult katoličkih egzorcista radi na tome da papa Franja nestane: Uzbuna u Vatikanu zbog "pakta sa đavolom"!

Kako se navodi u saopštenju Vatikana, petogodišnji mandat kardinala Gerharda Ludviga Milera (69), koji je bio na čelu Kongregacije za versku doktrinu, čiji je cilj odbrana katoličke doktrine, neće biti obnovljen, prenosi Rojters.

Kako se navodi, ta pozicija je najvažnija u hijerarhiji Vatikana, nakon pozicije državnog sekretara, a većina činovnika na tom mestu ostane do penzije, što bi u Milerovom slučaju bilo za šest godina.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Milera će naslediti čovek broj dva tog odeljenja, španski nadbiskup Luis Fransisko Ladarija Ferer (73), koji je kao i papa Franja član jezuitskog reda i koga mnogi smatraju blagom osobom koja izbegava da bude u centru pažnje, za razliku od Milera koji se često pojavljuje u medijima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Oni govore isti jezik i Ladarija je neko ko je blag. On se ne raspravlja sa papom i nije mu pretnja - rekao je jedan od sveštenika u Vatikanu koji je insistirao na anonimnosti.

Miler je jedan od nekoliko vatikanskih kardinala koji su se javno sukobljavali sa papom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA