PODRŠKA UNICEF-u U SRBIJI: Prikupljena sredstva za pomoć deci i porodicama migranata na turniru u skvošu! (FOTO)

U saradnji sa partnerima, UNICEF u Srbiji je uspostavio tri dečija kutka - u Preševu, Beogradu i Šidu

  • 0

Na humanitarnom turniru u skvošu, koji je održan u organizaciji Skvošlend kluba i Beogradske skvoš asocijacije učestvovala su 32 skvoš igrača. Oni su pružili podršku radu UNICEF-a na zbrinjavanju dece izbeglica i migranata.

Svojim učestvovanjem na turniru, uz kotizaciju od 1.200 dinara, oni su podržali UNICEF u obezbeđivanju dodatne pomoći deci i porodicama izbeglicama i migrantima koji prolaze kroz Srbiju na putu ka Zapadnoj Evropi.

U Srbiji je od početka godine registrovano oko 230.000 ljudi u pokretu. Svaka četvrta osoba je dete. Deca su fizički iscrpljena od dugih putovanja i psihološki su traumatizovana; mnoga su doživela nagomilani stres zbog onoga što su preživela u svojim zemljama i tokom putovanja.

Pavle Životić, predsednik BSK Skvošlend zahvalio je igračima i kompanijama koje su se uključile i podržale turnir.

Foto: Promo Foto: Promo

- Ovaj događaj okupio je 32 takmičara koja su pružila podršku deci izbeglicama i migrantima i njihovim porodicama. Oni su to učinili kroz sport - promociju timskog duha i fer pleja. Želim da zahvalim svima koji su se odazvali našem pozivu, i tako još jednom potvrdili neverovatan duh solidarnosti, saosećanje, ali i veliku želju da podrže najugroženije. Nastavićemo da pomažemo i sarađujemo sa UNICEF-om - istakao je Životić.

U saradnji sa partnerima, UNICEF u Srbiji je uspostavio tri dečija kutka - u Preševu, Beogradu i Šidu. To su bezbedna mesta, opremljena igračkama i edukativnim materijalima, gde deca mogu da predahnu i da se igraju, gde mogu ponovo da se osećaju kao deca.

Uspostavljeni su i prostori za majke sa bebama, u kojima majke mogu u privatnosti da nastave da doje svoju decu i dobiju medicinsku, savetodavnu i psihološku podršku.

Printskrin: CNN Printskrin: CNN

Obezbeđeno je 500 vodootpornih ćebadi za bebe, vlažne maramice, antibakterijski gelovi i pelene. U toku je nabavka zimska odeće i obuće za decu.

UNICEF u Srbiji nastavlja da radi na obezbeđivanju higijenskih materijala, ćebadi, obuće i odeće, ali uprkos svim naporima i dalje za mnogu decu nedostaju adekvatna zimska garderoba i obuća, kao i hrana prilagođena njihovom uzrastu.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA