U Beogradu snimljena hitna pomoć kako vozi pod pogrešnom rotacijom (FOTO)

Ambulanto vozilo iz Trstenika ima rotaciono svetlo crveno-plave boje

  • 10

Na Mostarskoj petlji u Beogradu, danas je snimljeno vozilo Hitne pomoći sa rotacionim svetlom plave i crvene boje koje mogu da koriste samo vozila pod pratnjom.

Šta policija i Hitna pomoć kad su pod rotacijom smeju da rade na ulici: Dozvoljeno im je preticanje, prolazak kroz crveno...

ČUDNI SU PUTEVI GOSPODNJI: Pop jurio audijem sa rotacijom!

Ambulanto vozilo ima registarske tablice na Trstenik, a u trenutno kada je slikano rotaciona svetla nisu bila upaljena.

Bez obzira na to, postavlja se pitanje kako je ovo vozilo pušteno u saobraćaj, jer po Zakonu na ovakva rotaciona svetla imaju samo vozila pod pratnjom odnosno i vozila policije, Vojske Srbije, Bezbednosno-informativne agencije i Vojno-bezbednosne agencije.

- Posebni svetlosni i zvučni znaci vozila pod pratnjom su crveno i plavo trepćuće svetlo koja se naizmenično pale, i zvučni znak promenljive frekvencije(sirena) - navodi se u članu 106 Zakona o  bezbednosti saobraćaja.

Foto: Damir Okanović

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, koji je i primetio ovo ambulatno vozilo, podseća za Telegraf.rs da vozila Hitne pomoći treba da imaju plavu rotaciju.

- Crveno-plavu rotaciju, koja je na ovom kombiju, smeju da imaju samo vojska, policija i BIA. Postavlja se pitanje kako je ovakvo vozilo stavljeno u promet i kako je registrovano? Ko je to dozvolio kada zakon to zabranjuje - pita se Okanović. 

Kazna za ovako protivpravno ugrađen uređaj za davanje posebnih svetslosnih signala za vlasnika je od 100.000 do 800.000 dinara, a za vozača od 15.000 do 30.000 dinara.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Likota

    16. avgust 2017 | 20:42

    A kad te poveze hitna a ti prvo pogledaj kakve su rotacije.

  • Dejan

    16. avgust 2017 | 20:32

    Zbog cega kazna za vozaca...?On je samo vozac a vozilo je drzavno....

  • Max

    16. avgust 2017 | 21:57

    Neko mnogo pametniji od cenjenog stručnjaka je rekao:Nije bitno koj e boje je mačka već je bitno da lovi mišovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA