Mališani iz Svratišta danas su bili najsrećniji na svetu: Kompanija Comtrade i ITHS škola donirali pakete pomoći najmlađima (FOTO) (VIDEO)

Akciji Comtrade-a pridružili su se đaci i profesori ITHS škole, koji su zajedno za predstavnicima kompanije danas posetili Centar za integraciju mladih na Novom Beogradu

  • 2

Kompanija Comtrade donirala je danas pakete pomoći Centru za integraciju mladih, namenjene štićenicima svratišta za decu ulice na Zvezdari i Novom Beogradu.

Novosadsko Svratište spas za decu tokom cele godine: Evo šta najčešće muči mališane bez krova nad glavom ovih dana

U okviru akcije povodom svetskog Dana dobročinstva, koji se održava 5. septembra, zaposleni kompanije prikupili su donacije za dva beogradska svratišta, čiju pomoć koristi preko 260 mališana uzrasta od 5 do 15 godina.

Foto: Milena Đorđević

Akciji Comtrade-a pridružili su se đaci i profesori ITHS škole, koji su zajedno za predstavnicima kompanije danas posetili Centar za integraciju mladih na Novom Beogradu.

Pogledajte video:

S obzirom da dolaze hladni dani, mališanima je donirana pomoć u vidu tople odeće i obuće, ali i razne druge svakodnevne potrepštine: donji veš, čarapice, sredstva za higijenu, slatkiši, mleko, knjige, školski pribor i naravno, igračke.

- Zahvaljujući donacijama kompanije Comtrade možemo kvalitetnije da funkcionišemo i da pružimo deci sve ono što im je neophodno - rekla je ovom prilikom Jelena Aćimović, vaspitač u svratištu.

Foto: Milena Đorđević

Tokom današnje posete, predstavnici kompanije Comtrade i profesori ITHS škole iskoristili su priliku da se druže sa štićenicima ovog Svratišta, dok su im đaci ITHS škole pomagali u izradi domaćih zadataka iz matematike i srpskog jezika.

Ovom akcijom kompanija Comtrade je želela da podrži usluge Centra za integraciju mladih – zaštitu dece koja žive ili rade na ulici i samim tim su izložena brojnim rizicima.

Foto: Milena Đorđević

Akcija prikupljanja pomoći za decu iz svratišta je skladu je sa poslovnom politikom kompanije, koja se zasniva na društveno korisnim inicijativama i unapređenju kvaliteta života lokalne zajednice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Noćna ptica

    5. septembar 2017 | 19:13

    A kad će neka sredstva da se odvoje i usmere za samohrane roditelje koji rade na odredjeno vreme - u struci, svoj posao, za koji su se školovali, pod ugovorom, pa im prave prekide svaki čas, pa budu na birou bez dinara, pa Vas ja pitam gospodo političari da li su naša deca manje važna kad nemamo od čega da im stvorimo ni hranu, ni knjige, ni sve drugo što im treba za goli život.

  • Toša

    5. septembar 2017 | 19:05

    Bravo, pravi ljudi rade prave stvari. Kad bi toga barem bilo više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA