Podeljena pomoć socijalno ugroženim porodicama: Samohrani roditelji dobili prehrambene pakete (FOTO)

Od ove godine, od prvog jula, svim zaposlenim porodiljama na teritoriji Beograda se isplaćuje po 10.000 dinara, a nezaposlene porodilje dobijaju po 25.000 dinara

  • 0

Najugroženijim porodicama samohranih roditelja sa opštine Palilula danas su dodeljeni prehrambeni paketi, a to je deo šire akcije u okviru koje će pomoć dobiti ukupno 550 takvih porodica sa teritorije grada Beograda.

Samohranim roditeljima podeljena auto-sedišta za decu

Akciju su organizovali Fondacija "Ana i Vlade Divac" i JKP "Infostan tehnologije" u saradnji sa Gradskim centrom za socijalni rad i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, a sredstva su prikupljena zahvaljujući građanima koji su preko majskih računa Infostana uplaćivali donacije.

- Reč je o paketima sa najosnovnijim životnim namirnicama koje su neophodne ovim porodicama da mi mogle normalno da žive - rekao je gradski menadžer Goran Vesić novinarima u Gradskom centru za socijalni rad, odeljenje Palilula.

Podsetivši da je početkom godine dodeljeno oko 770 paketa, on je istakao da će Grad Beograd i ubuduće nastaviti to da radi.

- Sistem socijalne zaštite u Beogradu je sada takav da mi korisnicima ne dugujemo apsolutno nijedan dinar i sve svoje obaveze isplaćujemo tačno na vreme - sa ponosom je istakao Vesić.

Foto: Promo

Podsetivši da je aktuelna gradska vlast pre tri i po godine nasledila skoro 500 miliona dinara duga prema trudnicama i porodiljama, on je rekao da je taj dug isplaćen.

Od ove godine, od prvog jula, svim zaposlenim porodiljama na teritoriji Beograda se isplaćuje po 10.000 dinara, a nezaposlene porodilje dobijaju po 25.000 dinara, naveo je Vesić i dodao da se Grad Beograd trudi da sve svoje obaveze isplaćuje uredno.

Foto: Promo

- Mi smo, kao Grad Beograd, posebno ponosni na pomoć koju smo dali Sigurnoj kući. Od 2013. godine Sigurna kuća se po prvi put nalazi u sistemu našeg finansiranja, odnosno Grad Beograd je finansira - rekao je gradski menadžer.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je aktuelna gradska vlast 2014. godine nasledila socijalnu politiku punu dugovanja, neodgovornosti i neispunjenih obećanja prema građanima.

- Za samo tri godine smo uspeli da kompletno reformišemo sistem socijalne zaštite i sa ponosom možemo da kažemo da sada imamo najrazvijeniji sistem kada su u pitanju socijalna zaštita i socijalna politika - istakla je ona.

Foto: Promo

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel je rekla da je akcija pomoći najugroženijim porodicama samohranih roditelja sa teritorije grada Beograda uspešno realizovana.

- Pre svega želim da se zahvalim građanima Beograda jer oni uvek pokazuju solidarnost i humanost - rekla je i naglasila da je tokom akcije prikupljeno više od 1,5 miliona dinara za nabavku prehrambenih paketa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA