BLOKIRANA TRGOVAČKA ŠKOLA: Profesori ne ulaze u učionice jer im je koleginicu napao učenik!

Više od 50 ljudi, uglavnom nastavnika ove obrazovne ustanove, nalazi se ispred škole sa transparentima i parolama “Stop nasilju”, “Obrazovanje je budućnost”

  • 9

U Trgovačkoj školi, smeštenoj u samom centru Beograda, u Hilandarskoj ulici, danas je obustavljena nastava zbog protesta nastavnika jer je krajem prošlog meseca njihovu koleginicu fizički napao učenik.

Ispovest direktora škole u Beogradu: Razdvajao sam đake koji se tuku, a onda su me optužili da sam lupio šamar jednom od njih

Viber poziv kruži među uplašenim profesorima škola u Beogradu: Svakog dana se pitamo ko je od nas sledeći? (FOTO)

Više od 50 ljudi, uglavnom nastavnika ove obrazovne ustanove, nalazi se ispred škole sa transparentima i parolama "Stop nasilju", "Obrazovanje je budućnost"...

- U petak 29. septembra naša koleginica je napadnuta sa leđa pred školom u kojoj radi. Ranije tog dana je za učenika, koji je počinilac ovog napada, održan ponovljeni ispit po nalogu Gradske prosvetne inspekcije.

- Kao i na popravnom ispitu, u avgustovskom roku, učenik nije pokazao ni minimum znanja potreban za pozitivnu ocenu. Kada mu je rečeno da nije položio ispit, reagovao je veoma agresivno.

- Prvobitno je imao nameru da napadne koleginicu koja je na ispitu bila ispitivač. Kada mu je pravovremenom reakcijom radnika obezbeđenja škole onemogućen napad na nju, otrgao se i istrčao iz škole za koleginicom koja je bila drugi član komisije i iznenada je mučki napao sa leđa. Koleginica srećom nije pretrpela teške povrede, ali je doživela užasan šok i zdravstveno i psihički se još oporavlja - otkrili su nastavnici šta se sve dešavalo tog dana.

Foto: Facebook

Trgovačka škola je danas potpuno obustavila rad.

- Učenici danas nemaju nastavu u učionicama, ali i ovo je velika i važna lekcija za njih. Osećamo potrebu da se ovaj slučaj ne zataška kao mnogi drugi.

- Nešto mora da se preduzme da bi se sprečili budući ovakvi napadi - poručuju nastavnici.

Protestni skup nastavnika je završen oko 12.40, a saobraćaj u ovom delu grada je normalizovan.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • snezana

    11. oktobar 2017 | 14:51

    Strasno je kako se deca po skolama ponasaju prema nastavnicima danas! Ja sam zgrozena sta se desava u skolama u kaje idu moji sinovi! Nastavnik ne sme na kontrolnom da da detetu ocenu manju od petice, jer ga i pre nego se cas zavrsi na vratima ceka roditelj da se svadja i da ga ucenjuje. Roditelji daju primer svojoj deci kako se lose ophodi sa nastavnicima, deca se ponasaju kao mali bogovi, nastavnici ne smeju da ih kazne ni na koji nacin, jer mogu biti tuzeni od strane roditelja za zlostavljanje... Nekada se tacno znalo ko je ucenik, ko nastavnik i sta su cija prava i obaveze, vladalo je neko postovanje, a danas... Mamini i tatini sinovi, buduci kriminalci, mogu po skolama da vrse nasilje i nad nastavnicima i nad drugom decom i nista! Dotakli smo dno!

  • Ognjen

    11. oktobar 2017 | 16:34

    Taj dripac će sutra da kuka da mu država nije omogućila pristojan život. Za ovakvo ponašanje je najodgovornija porodica.Najlakše je prebaciti krivicu na drugoga.

  • Чикa Јова

    11. oktobar 2017 | 15:47

    Том ученику није ту место. Он је већ скренуо с' правога пута, вероватно малтретира и другове и другарице. За памет, родитеље казнити са две, три стотине хиљада динара или искључење из школе са забраноманом уписа за наредне пет године у било коју школу. Па кад се опамети нек настави.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA