Taj je samo "bubao", a šta je proživeo? Beogradski advokat dao brutalno objašnjenje zašto ne želi da zaposli kandidata s prosekom 10

Advokat Uroš Nedeljković kaže da ima poznanika koji su tokom školovanja imali sjajne ocene, ali nisu postigli naročiti profesionalni uspeh

  • 16

Jedan beogradski advokat ne želi da zaposli tek svršenog studenta Pravnog fakulteta, a razlog je zaista neverovatan.

Porodica Danilović ponos Srbije: Miloš i Ivana završili fakultete sa svim desetkama! (FOTO) (VIDEO)

Problem je što je kandidat za posao bio doslovno savršen student - završio je fakultet u roku i to sa prosekom 10!

Za 99,9 odsto poslodavaca odličan uspeh tokom studiranja bio bi najbolja preporuka za posao svakom kandidatu. U slučaju advokata Uroša Nedeljkovića, to međutim, ne važi.

Njemu je u kancelariju stigla prijava za rad o kojoj većina poslodavaca sanja, ali je on odbio da je uopšte i uzme u razmatranje.

Osim što, kako kaže, trenutno ne zapošljava nikog, smeta mu što se radi o kandidatu koji je tokom studiranja dobijao sve same desetke, a fakultet je završio za svega četiri godine i tri meseca.

Foto: Pixabay

Nedeljković je pojasnio svoj stav.

- Za ovaj posao nije bitno samo knjiško znanje, već i životno iskustvo i talenat. A šta je on proživeo i radio dok je studirao? To je moj stav. Drugi možda drugačije razmišljaju - navodi on za Blic.

SVAKI POSAO MOŽE DA SE NAUČI

Kako kaže, ima poznanika koji su tokom školovanja imali sjajne ocene, ali nisu postigli naročiti profesionalni uspeh.

- U mojoj kancelariji su gotovo svi studirali šest, sedam godina, ni ne znam kakve su ocene dobijali na fakultetu, a svi su odlični advokati. Ne bi mi bio problem ni da zaposlim nekog ko je studirao 10 godina. Veoma je bitna radna atmosfera u kancelariji. Svaki posao može da se nauči, ali karakter osobe često može biti smetnja ili prednost u radnom okruženju - priča advokat Nedeljković.

Foto: Profimedia

A šta misle njegove kolege? Da li bi i one u startu odbacile prijavu za posao savršenog studenta?

Jedan od najpoznatijih advokata u Srbiji Branislav Tapušković navodi da ocene tokom studiranja za posao advokata nisu toliko važne, ali dodaje da je apsurdno odbaciti nečiji CV samo zato što se radi o nekome ko je imao prosek 10 na fakultetu.

VAŽNIJI JE TALENAT I SNALAŽENJE

- Ocene pokazuju delimično nečiji kvalitet. To je nekakva prednost. Na mestu kolege, pozvao bih takvog studenta na razgovor i procenio da li je za ovaj posao ili ne. Međutim, studiranje na Pravnom fakultetu je čisto bubačenje i tu nema nikakve prakse, pa ocene ne znače da će neko zahvaljujući dobrom proseku biti odličan student. Važniji je talenat i snalaženje u konkretnim i nepoznatim situacijama - objašnjava Tapušković i dodaje da je zapošljavao svršene studente, ali samo sa preporukom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • građanin

    30. oktobar 2017 | 23:20

    Taj sa prosekom 10 se ne uklapa u sistem. Kod njega bi presuda bila posle dve ili tri parnice. I kako onda da njegova kancelarija zaradi na muci klijenata? Pa ljudi moji, u ovoj zemlji se ostavinska rasprava vodi 10 godina a ubisvo zastareva. Gde to ima?

  • Dzoni

    30. oktobar 2017 | 23:23

    A kako da se zaposli kad covek nema iskustva?Moze da ima desetke I umesto da uzmes I da oblikujes coveka I uvedes ga u zanat ti neces ni da ga saslusas,ma dajte ljudi...

  • čarls bronson

    30. oktobar 2017 | 23:42

    Sin jednoga advokata završio prava, sa desetkama , u roku , dao stručni advokatski ispit , te mu otac dade jedan slučaj. On se vraća sa ročišta i hvali se ocu kako je zaključio slučaj stare šljive koji njegov otac nije mogao da "reši" dvadeset godina . "E moj magarče, ja sam sa tom šljivom tebe školovao" , odgovori mu otac . To je stara, da kažem, anegdota, ali je pravi prikaz rada većine pravobranilaca , pošto je jedan izlazak na sud pedesetak evra . Odugovlačenje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA