Ansambl ruske armije "Aleksandrov" dobija park u Beogradu

Park između spomenika caru Nikolaju II Romanovu i Ruskog doma biće nazvan po tom svetski poznatom sastavu

  • 1

Spomen-tabla ruskom vojnom ansamblu "Aleksandrov" u petak će biti svečano otkrivena u parku između spomenika caru Nikolaju II Romanovu i Ruskog doma i biće nazvan po tom svetski poznatom sastavu, najavljeno je danas iz Gradske uprave.

Tuga preplavila pozorište: Prvi nastup ruskog hora "Aleksandrov" u novom sastavu posle tragedije (FOTO)

Predstavnike "Aleksandrova" u petak će primiti i predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić.

- Nakon prošlogodišnje avionske tragedije, obnovljeni ansambl „Aleksandrov" će nastupiti u Beogradu i Srbiji u petak uveče u "Sava centru - rekao je danas na konferenciji za novinare u Starom dvoru zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je tom prilikom zahvalio ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću na inicijativi da park bez formalnog naziva ponese ime po proslavljenom ansamblu ruske armije, koju je Komisija za imenovanje trgova i ulica Grada Beograda sa zadovoljstvom prihvatila.

Printskrin: Youtube/DjukiNew1957

Gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić istakla je da je svaki od nastupa ansambla "Aleksandrov" u srpskoj prestonici predstavljao poseban doživljaj za domaću publiku, uz podsećanje da je jedan od nastupa bio u vreme sankcija, a drugi odmah nakon bombardovanja Srbije 1999. godine.

IDEJA POSTOJALA DUŽE VREME

Predstavnici ruske ambasade i Ruskog doma u Beogradu zahvalili su na ovoj inicijativi i ukazali da je imenovanje parka po ansamblu ruske armije "Aleksandrov" odraz veoma dobrih odnosa dva naroda.

Događaju je prisustvovala i predsednica Komisije za imenovanje trgova i ulica Grada Beograda Jasmina Mitrović Marić, koja je istakla da je ideja o imenovanju parka po ansamblu "Aleksandrov" u našoj prestonici postojala i ranije, ali da je prošlogodišnja tragedija ubrzala taj proces.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brane

    8. novembar 2017 | 15:43

    Imao sam priliku da ih slusam na koncertu i zaista su velicanstveni .Drago mi je da ce dobiti obelezje u Beogradu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA