Siniša Mali: Sistemski i koordinisano unapređujemo položaj dece u Beogradu (FOTO)

Sve su to aktivnosti koje pokazuju koliko je Grad Beograd odgovorna lokalna samouprava koja se bavi unapređenjem i brigom o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, a to su deca

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo potpisali su danas u Starom dvoru Memorandum o razumevanju koji se odnosi na unapređenje položaja dece u Beogradu.

Roditelji će morati da plate vrtić do 5. u mesecu inače ih očekuje neprijatnost!

Siniša Mali rekao je da sporazum podrazumeva saradnju Grada Beograda i UNICEF-a na unapređenju položaja dece u oblasti zdravstva, socijalne i dečje zaštite i obrazovanja.

Foto: Beoinfo

- Ovo je posledica rada koji smo započeli 2014. godine, kada smo prvi put u istoriji Grada Beograda osnovali Savet za prava deteta i od kada se sistemski i koordinisano bavimo unapređenjem položaja dece u našem gradu. Sve što radimo i jeste vezano za budućnost naše dece, želimo da imaju sigurnu i obezbeđenu budućnost u našem gradu. Savet, ali i ovaj sporazum sa UNICEF-om, omogućiće nam da ta prava konstantno unapređujemo - istakao je Mali.

Foto: Beoinfo

On je podsetio da je od 2014. godine, kao rezultat rada Saveta, uvedena usluga ličnog pratioca za 310 dece sa smetnjama u razvoju.

Foto: Beoinfo

- Inicijativa Saveta za prava deteta bila je i da se pronađe lokacija za izgradnju Prihvatilišta za decu i mlade, što je i učinjeno. Radovi su u toku i za nekoliko meseci ono će biti završeno. Na ovaj način unapređujemo prava dece. Usvojili smo i akcioni plan koji definiše unapređenje predškolskog obrazovanja u našem gradu, kao i protokol o tome kako postupamo sa decom sa ulice. Sve su to aktivnosti koje pokazuju koliko je Grad Beograd odgovorna lokalna samouprava koja se bavi unapređenjem i brigom o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, a to su deca - naglasio je Mali i dodao da je potpisivanje današnjeg memoranduma korak dalje u borbi za prava svakog deteta.

Foto: Beoinfo

On je zahvalio UNICEF-u na pomoći, ali i na savetima u vezi sa usvajanjem protokola, metodologije i procedure u vezi sa unapređem prava deteta.

Mišel Sen Lo izrazio je zadovoljstvo što je danas potpisan drugi memorandum, a što je nastavak saradnje koja traje već tri godine.

- Želimo da Beograd što pre postane grad po meri dece, ali i da deca iz ugroženih grupa mogu da pristupe svim uslugama koje im se nude. Želimo da unapredimo kapacitete grada koji mogu da donesu korist za svako dete, ali i da Beograd bude primer ostalim gradovima - naglasio je Mišel Sen Lo.

Foto: Beoinfo

Događaju su prisustvovali i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, sekretarka za zdravstvo Vera Dražić i pomoćnica sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Elena Bilić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bjanka

    15. novembar 2017 | 23:06

    Iskreno me je zao sto se zavrsava mandat sadasnjg gradonacelika gdina Sinise Malog i sto nece ucestovati na sledecim izborima.Beograd je se prolepsao u predhodnom mandatu..Hvala mu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA