≫ 

NAJVAŽNIJA SRPSKA ZGRADA: U njoj svakog dana za život se bori 250 ljudi, lekari spasu još 750 njih: Urgentni centar slavi 30. rođendan

Dnevno se u Urgentnom pregleda oko 1.000 pacijenata, a od tog broja 25 odsto su najteži pacijenti kojima se spasava život, teške saobraćajne nesreće iz cele Srbije

  • 3

Urgentni centar, ustanova u skojoj se zbrinjavaju najteži pacijenti iz Beograda, ali i Srbije danas slavi 30. rođendan.

Srpski hirurzi obnavljaju kičmu cementom: Naši lekari prvi izveli sasvim nov poduhvat uz pomoć nove, vrhunske tehnike!

Dnevno se u Urgentnom pregleda oko 1.000 pacijenata, a od tog broja 25 odsto su najteži pacijenti kojima se spasava život, teške saobraćajne nesreće iz cele Srbije.

Direktor UC Marko Ercegovac kaže da se poslednjih pet godina ulažu veliki napori da se obezbedi nova oprema, prostor, da se srede operacione sale.

- Zaokružili smo sve operativne blokove. Ostaje vrlo malo 2018. godine da doradimo. Urgentni centar je i deo projekta rekonstrukcije sedam bolnica - pojasnio je Ercegovac za RTS.

Foto: Telegraf

On je dodao da je u planu za narednu godinu proširenje i rekonstrukcija trijažnog dela, da je predviđena rekonstrukcija krova, potkrovnog dela i velikog amfiteatra i fasade.

- Glavni cilj nam je da povećamo pripravnost svih ljudi da se program donorske transplantacije poveća na ono što odgovara Evropi i svetu - pojasnio je Ercegovac.

Govoreći o kadrovima, direktor UC je rekao da su konkursi otvoreni skoro svakog drugog meseca i da se iskreno nada će uskoro doći do optimalnog broja medicinskih sestara i lekara.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diksi

    15. decembar 2017 | 15:39

    Odgovorno tvrdim da je Urgentni centar bg.vrh od koga zavisi na hiljade ljydi sirom srbije, Strucno i marljivo obavljaju svoju duznost.Vece plate sa sve njih najvece ako moze

  • čarls bronson

    15. decembar 2017 | 12:24

    Moj brat je ,zbog povrede kolena , nedavno došao u ovu instituciju u 17.45 , a primljen je kod lekara u 23.45 . U međuvremenu dogodili su se mnogi verbalni , a zamalo i fizički , obračuni između zaposlenih i pacijenata . Premalo osoblja , a i oni što rade , pod velikim su pritiskom i onda postaju i neljubazni , što iritira bolesnike .

  • Srecan vam jubilej. Ponekad je bilo i dramaticno, hvala vam za sva lecenja moje porodice! Zelim svim lekarima i osoblju da im se ispune zelje u usavrsavanju i da imaju platte koje zasluzuju. I da im je uvek drago sto nam pomazu da ozdravimo ili da spokojno odemo!

    15. decembar 2017 | 14:36

    Srecan vam jubilej! Ponekad je bilo i dramaticno, hvala vam za sva lecenja moje porodice. Zelim vam uspesna usavrsavanja u struci. Zelim vam da se izborite za bolje plate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA