≫ 

Kilogram limuna jeftiniji nego jedna limunada na Adi: Na Beogradskom moru plaćate gde pijete, a ne šta pijete

Ova pića plaćate i po četiri, pet puta skuplje

  • 26

Cene hladnih i toplih napitaka na Adi Ciganliji  svake godine donose novu lavinu negodovanja. Uživanje u vodi, plaži i suncu Beograđani obično papreno plate, jer cene na šetalištu ne samo da pariraju onim u centru grada, već ne bi postidele ni ponudu na pravoj rivijeri.

Dovedi devojku i dobićeš popust 5%, ženu i popust je 10%, dovedi obe i piješ za DŽ: Kako se sve kafići bore za goste (FOTO)

Koliko zaista košta jedna šolja kafe, a koliko se tu naplaćuju usluga, lokacija i opuštajući zvuci Save, otkriva prosta računica.

Primera radi, jedna šolja domaće kafe na Adi košta 150 dinara. Za te pare lako se može pazariti 100 grama kafe u prodavnici, pa i da vam ostane kusur.  Voljeni srpski napitak još se i ne služi baš u svakom kafeu, ali uz tu cenu se nećete mnogo obradovati ni kada ga konačno pronađete.

Nema svaki kafić džezvu Pixabay

Sa druge strane, espreso se priprema svuda i na Adi obično košta oko 160-180 dinara. Na jednu šoljicu ide oko sedam grama kafe, što će reći da vas gram košta oko 23 dinara. U prodavnici ta računica je mnogo realnija: 120 grama espreso kafe (oko 17 šoljica) vrednuje se 660 dinara, što je 5,5 dinara po gramu. Naravno, ako kod kuće imate aparat za ovo piće.

Pored kafe, u ugostiteljskim objektima još se najviše naručuju ceđena pomorandža i limunada. Osvežavajuće pića sa ukusom leta koštaju od 170 do 200 dinara, zavisno u kakvom ambijentu želite da ih ispijate.

Jeftiniji kilogram limuna, nego jedna limunada Foto-Ilustracija: Foter/Daniel Y. Go

U prodavnici ćete za manju ciftu pazariti kilogram i jednog, i drugog voća. Kilo pomorandži trenutno košta 120 dinara, a kako 300 grama ovog citrusa puni jednu čašu, ona bi vam, da je sami cedite, uzela iz džepa svega 40 dinara.

Slično je i sa limunom - kilogram se prodaje za 150 dinara, a u jednu čašu limunade iscede se tek jedna do dve  voćke. Čak i sa vodom i šećerom, dva decilitra limunade ne bi trebalo da prelaze 50 dinara.

Sve u svemu jasno je da na Adi Beograđani i njihovi gosti ne plaćaju šta piju, već gde piju. A gde u Beogradu možete popiti kafu i za manje pare, pogledajte u tekstu ispod.

Kada je prelep dan u Beogradu, gde da popijete kafu, a da vas ne košta duplo više (CENOVNIK)

Cene toplih i hladnih napitaka zasada se nisu promenile od prošle godine, no kako smo od kupališne sezone još daleko, sasvim je moguće da će do vremena za brčkanje to da se promeni.

VIDEO: Ovi psi uživaju u frožđu sa svojom gazdaricom

Daljinac

(D. Savanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijela

    22. april 2018 | 14:58

    Pa niko nikoga ne tera da sedi u lokalima Adi i pije kafu,limunadu ili cedjenu pomorandzu.Sta bi vi hteli da vam kafu serviraju za 30 dinara a limunadu za 20?Treba platiti taj lokal,bastu,osoblje,porez...Ako vam se ne svidja vi sedite kuci na svoju terasu pa kuvakte kafu i cedite voce!

  • Čika Jova

    22. april 2018 | 13:26

    Da li stvarno mislite da ste pili limunadu. Voleo bi da se utvrdi ali čisto sumnjam da je ta limunada stpostotno od limuna. Od 1 kg limuna neka budu 10 limunade a to je preko 1.700 dinara, pa im je i to malo nego butaju limuntus itd.

  • robin hud

    22. april 2018 | 15:38

    Najskuplji cedjeni sokovi u poredjenju sa gaziranim pićima su u Srbiji... svuda je taj racio sličan... ovde se cedjena pomorandža ili limunada smatra luksuzom... verovatno je coca cola za sirotinju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA