Dovedi devojku i dobićeš popust 5%, ženu i popust je 10%, dovedi obe i piješ za DŽ: Kako se sve kafići bore za goste (FOTO)

Najveću muku da privuku mušterije, verujemo, imaju lokalni kafići za koje retko ko i zna

  • 1

Beograd je divan grad koji je najpoznatiji po kafićima koji se nalaze na svakom ćošku našeg glavnog grada. U moru konkurencije, oni moraju na originalan način da se izdvoje, kako bi ljudi odlučili da budu njihovi gosti. Neki od tih načina budu duhoviti, neki nesvakidašnji, a u svakom slučaju su vredni pomena.

Kafić na Dorćolu precrtao gej čiča gliše ispred ulaza, zbog toga i dalje traje polemika na Fejsbuku (FOTO)

Kafa je u svakom kafiću manje više istog ukusa pa vlasnici imaju problem kako da baš oni privuku mušterije. Duhovitost je svakako jedan od boljih načina kako gazda da privuče pažnju na svoj kafić. Naime, na jednoj tabli kafića napisano je "Promocija našeg restorana za muškarce. Dovedite: devojku pet odsto popusta, ženu 10 odsto a obe istovremeno mi častimo."

Verujemo da ni devojke nisu ostale ravnodušne, i da je ovakav tekst ispisan na tabli, vlasniku ovog kafića povećao broj mušterija.

Foto: Facebook

Najveću muku da privuku mušterije, verujemo imaju lokalni kafići za koje retko ko i zna. Koliko puta se desilo da prođete ulicom pored nekog objekta za koji mislite da je prodavnica, ne videći da se zapravo radi o kafiću.

Jedan vlasnik se dosetio kako da se to ne dogodi nekoj potencijalnoj mušteriji koja prolazi pored njegovog kafića.

Suncobran a ispod njega sto i stolica, sigurno da će privući pažnju. Svakog prolaznika će da zainteresuje zašto on stoji baš tu, pa će odlučiti da pogleda oko sebe. Ne postoji mogućnost da u tom trenutku ne vidi kafić. Možda slučajnog prolaznika to navede i da popije piće.

Pošto se kafe po ukusu mnogo ne razlikuju po kafićima u Beogradu, mora da se pronađe način kako da ipak bude drugačija. Oni koji su kreativni, verovatno da će privući pažnju. Tako se u jednom beogradskom kafiću kafa pravi na više načina. Naime, možete dobiti kafu sa slikom kuce, mace, zapravo čega god poželite. Veoma originalan način pripreme kafe!

Međutim, pažnju mušterija vlasnici kafića mogu da privuku i raznim akcijama.

- Mi na tablu koja se nalazi ispred kafića napišemo koja je akcija planirana za taj dan, na primer kafa plus piće bude jeftinije nego da se samo poruči kafa, pa neki dan bude akcija sa sendvičima. Vrlo često na tabli napišemo i koja dešavanja planiramo za tekuću nedelju - rekla je Jovana Đeković, iz jednog beogradskog kafića, za Telegraf.rs.

Na lepe devojke niko nije imun, pa se vlasnici kafića često odlučuju da organizuju razne promocije kako bi njih radile devojke od kojih zastaje dah. Muške mušterije na takve organizacije ne ostaju ravnodušni, te su kafići u takvim trenucima vrlo popunjeni. A onda i ženske osobe ulaze u takve kafiće, jer vide da ima puno muškaraca. Moramo priznati da je zaista dovitljiva ideja unajmiti promoterke.

 
A post shared by Kuda Na Piće (@kudanapice) on

Iako Srbi vole da popiju piće sa prijateljima svakodnevno, vlasnici kafića moraju da se "bore" sa konkurencijom koja stalno raste, te je neophodno imati originalne ideje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikad mi

    9. oktobar 2017 | 18:13

    nikad mi nece biti jasno ovo saranje po kafi. daj je bre uz rakiju da popijem kao covek! posle 10 "kafa",sam cu da saram!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA