≫ 

Stefanovića su pitali da li ima prikrivanja u slučaju rušenja u Savamali, ovo je njegov odgovor (VIDEO)

- Tužilaštvo ima pravo bez policije da samostalno vodi istragu. Ako imate dokaze podnesite adekvatnu krivičnu prijavu, a ako ne podnesete smatraću da nema nikakvog prikrivanja - dodao je Stefanović

  • 41

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović negirao je da to Ministarstvo prikriva bilo šta u vezi rušenja u Hercegovačkoj ulici.

MUP podneo prijavu protiv policajca za slučaj rušenja Savamale

On je, na konferenciji za štampu, upitan da li se podnošenjem krivične prijave protiv policajca Gorana Stamenkovića prikrivaju još neki, kazao da nikakvog prikrivanja nema.

- Lično mislim da nema bilo kakvog prikrivanja - kazao je Stefanović dodajući da, ako neko ima dokaze treba da podnese adekvatnu prijavu.

- Tužilaštvo ima pravo bez policije da samostalno vodi istragu. Ako imate dokaze podnesite adekvatnu krivičnu prijavu, a ako ne podnesete smatraću da nema nikakvog prikrivanja - dodao je Stefanović.

Naglasio je da u Srbiji tužilaštvo može samostalno da postupa, i da mu ne treba policija.

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podneo je 19. aprila Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Dežurne službe beogradske policije Gorana Stamenkovića zbog nesavesnog rada u službi a u vezi sa rušenjem objekata u Savamali, u aprilu 2016.

Prvo osnovno Tužilaštvo ju je 23. aprila dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Pomenuti policajac, Goran Stamenković, je u vreme rušenja objekata bio raspoređen na radno mesto šef smene Komandno-operazivnog centra.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neca

    4. maj 2018 | 07:54

    Dobro je rekao Stefanovic

  • Boško

    4. maj 2018 | 07:20

    Čovek je lepo rekao. A sa druge strane svaka zloupotreba mora biti sprečena i sankcionisana.

  • Zora

    4. maj 2018 | 08:13

    Stefanović je kratko, jasno i iskreno odgovorio, za svaku pohvalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA