≫ 

Kako je tvrdoglava kasirka na pumpi napravila problem vozaču zbog automobila ispred njega

Šta je ovo sa situacijama na pumpama ovih dana?

  • 63

Agonija posetilaca benzinskih pumpi, po svemu, sudeći, ne jenjava, jer nakon što se muškarcu na pumpi u Pančevu desilo da se cena goriva tokom sipanja promenila, javio nam se još jedan čitalac, sa drugim problemom.

Njemu se, kako kaže, dogodilo da njegov račun zamene sa računom čoveka koji je bio u redu ispred njega.

Došao na NIS pumpu, rekao "sipajte do vrha": Na kasi je doživeo fras!

- Meni su pravili problem jer su najpre čoveku koji je napunio pun rezervoar naplatili moje. Razlika je bila velika jer on vozi benzinca, a ja dizela. Kad je otišao, meni su tražili da platim njegov račun. Kasirka nije dobro gledala i bila je njena greška - otkriva naš čitalac.

Kako dalje tvrdi, kasirka se ceo sat vadila i lagala. Tek kada je došao šef i video snimak, shvatio je  da je napravila grešku na kasi.

Problem je nastao na kasi Foto: Profimedia

Osim softverskih greški, što je se desilo kod prvog čitaoca, ovde se desio ljudski faktor, što je mnogo češća pojava. Ipak, to ne daje za pravo radnicima koji naprave grešku da insistiraju na "nepravdi". Koliko li je njih, ne obraćajući pažnju, usled male razlike u ceni, greškom platilo tuđi račun.

Bez obzira na česte gužve na pumpama, ne treba da zanemarite činjenicu da neko može, bilo namerno, bilo slučajno da pogreši. Dobro otvorite oči, da to ne bude na vašu štetu.

Podelite sa nama ako ste imali neprijatnih iskustava na pumpama. Ova tema postaje sve popularnija.

VIDEO: Dete za volanom na autoputu?!?!?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    3. jun 2018 | 15:58

    Ova prica deluje kao sarena laza. Da posjanim zasto. Kada na aparat za sipanje goriva na benzinskoj stanici dodjete da sipate girivo taj aparat mora biti spreman za sipanje goriva sto znaci da na njemu ne sija lampica, obicno crvena. Ukoliko sija ne mozete da pokrenete sipanje goriva jer prethodna stranka nike platila odnosno zavrsila transakciju. Aparat je blokiran. Svaki aparat je povezan sa kasom i ne moze rucno da se oslobodi dok kroz kasu za taj aparat ne prodje transakcija i to uspesno. Tada se aparat oslobadja, gasi lampica a kada sledeci kupac podigne pistolj za sipanje aparat se resetuje na nulu. Proces je sledeci: dolazite na pumpu, birate aparat, podizete pistolj za sipanje goriva. Ukoliko je aparat spreman ne sija lampica, brojaci se resetuju na nulu, pojavljuje se cena za odabrani derivat, pali se crvena lampica da je aparat u upotrebi i mozete krenuti sa sipanjem derivata. Kada zavrsite sipanje vracate pistolj na aparat, samim tim se aparat blokira. Crvena lampica sija, kolicina, cena i iznos za placanje su prikazani. Ukoliko ponovo podignete pistolj vise ne mozete da sipate gorivo jer je aparat blokiran da dok odete da platite neko ne uzme da sipa gorivo na vas racun. Odlazite do kase da platite i tek kada platite za taj aparat iznos i dobijete racun aparat se deblokira i ponovo je spreman za sipanje. Shodno ovome nemoguce je da ja spiam jedan derivat odem platim i na istom aparatu neko sipa drugi derivat dok ja nisam ni platio. Jedina greska kada moze da se desi da neko namerno kaze pogresan broj tocionog mesta.

  • Pumpadzija

    3. jun 2018 | 15:55

    Ja radim na pumpi i mogu odgovorno da tvrdim da se u brzini desavaju takve greske zato sto kod nas ljudi ne zele da cekaju svoj red nego ubacuju pare sa svih strana imas 5 aparata to je 10 tocionih mesta troje stoje u redu a ostalih 7 ubacuju pare sa strane pa se ti snadji ko je gde sipao ako se placa platnim karticama u vecini slucajeva moze da se ispegla racun i pronadje greska ali narod dodje na pumpu i ponasa se prema nama kao da smo mi niza rasa i stoka bahato se ponasaju i posle mi krivi kada bi svako cekao svoj red problema nebi bilo

  • dusica

    3. jun 2018 | 12:48

    Pre par godina radila sam na jednoj od “boljih” pumpi. Ne menjaju vodu za kafu koju Vam prodaju, pijete zelenu vodu punu kamenca i naplate Vam 200 din. Cistacica brise istom krpom toalet, pa onda limenke iz kojih pijemo. Uvek Vam je na dohvat ruke ono cemu istice rok, bio to sendvic,cokoladica,mleko... Ja nisam mogla da ostanem ravnodusna na takve stvari, da prodam coveku takav sendvic koji ce da pojede njegovo dete, cokoladicu ili kafu. Uvek sam govorila nemojte taj sendvic,uzmite ovaj skroz iza, ne radi nam aparat za kafu. I naravno ostala sam zbog posla jer nisam mogla da prodam ljudima nesto tako gadno. O ostalim prevarama necu ni da pricam. Ljudi, pazite se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA