≫ 

Uklanjanje dve neeksplodirane bombe na gradilištu kod Ade Ciganlije nastaviće se sutra (FOTO SA LICA MESTA)

Topovska granata bila je zatrpana ispod Beograda skoro 100 godina

  • 0

Nakon što je skoro ceo vek bila zakopana ispod Beograda, bomba koja datira iz Prvog svetskog rata biće uklonjena sa gradilišta kod Ade Ciganlije. Nju su ondašnji radnici pronašli juče i odmah obavestili nadležne službe. Uklanjenje će se nastaviti sutra.

Na gradilištu tržnog centra "Ada Mol", kod Ade Ciganlije u Beogradu, pronađena je neeksplodirana artiljerijska granata, koja će biti uništena, potvrđeno je u MUP.

Na terenu su vatrogasna služba, policija i hitna pomoć. Radinici su uklonjeni sa gradilišta i još uvek se ne vraćaju na posao.

Očekuje se da u toku dana bomba bude uništena.

Prema nezvaničnim informacijama, bombu je juče pronašao bagerista, koji je izvodio zemljane radove na igradnji tržnog centra "Ada mol".

Za sada još nema informacija o tome hoće li bomba biti uništena na licu mesta ili će biti moguće da bude preneta na neku bezbedniju lokaciju.

Kako naš reporter saznaje sa lica mesta, reč je o topovskoj granati koja nije eksplodirala.  Po svemu sudeći, reč je o modelu poznatom kao "Debela Berta".

Sve neophodne jedinice su na licu mesta Foto: Marko Jovanović

Kako su našem reporteru rekli građevinari, oni su kopajući na gradilištu juče naišli na bombu dugu oko 70 centimetara.

Izneneđenjima tu nije bilo kraja, jer je već danas na istom mestu pronađena još jedna eksplozivna naprava, i to duplo veća, tačnije oko metar i po duga. 

EOD će se danas boriti i sa "Bertom" i sa njenom krupnijom sustanarkom Foto: Marko Jovanović

Nadležne službe obezbedile su teren, kako bi uklanjanje eksplozivne naprave prošlo bez ikakvih problema. Hitna pomoć i vatrogasci su na licu mesta, kao i dva vozila EOD Jedinice za uklanjanje eksploziva.

Na gradilištima se bombe neretko pronalaze Foto: Marko Jovanović

Ulice u ovom delu grada ipak nisu zatvorene, jer je prostor u kome se bomba nalazi veoma mali i dovoljno daleko od kolovoza.

Policija obezbeđuje ovaj prostor Foto: Marko Jovanović

Kako su radnici obližnjeg gradilišta otkrili reporterima Telegrafa, oni su nedavno već naišli na jednu bombu, koja je bila veća od ove i težila oko tonu i po.

Ne očekuju se veći problemi Foto: Marko Jovanović

Ovo je jedna od pronađenih bombi:

Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA