Prosečna avgustovska plata manja od julske: Da li je vama leglo na račun ovoliko?

Prosečna avgustovska bruto zarada iznosila je 65.094 dinara, što je na mesečnom nivou nominalno manje za 1,7 odsto, a realno za 1,9 odsto

  • 3

Prosečna neto plata isplaćena u Srbiji u avgustu ove godine iznosila je 47.220 dinara ili 395 evra i nominalno je manja za 1,8 odsto, a realno za 2,0 procenta u odnosu na jul, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Najplaćenija zanimanja u Srbiji: Iznenadićete se koliko se jedno prestižno, srozalo na listi

Da podsetimo da je Predsednik SSSS Ljubisav Orbović, još u aprilu ove godine istakao da nikako da napravimo kvalitetan korak i da počnu plate konstantno da rastu, tako da su svega dve ili tri zemlja u Evropi ispod Srbije po prosečnoj zaradi.

Predsednik UGS "Nezavisnost" Zoran Stojiljković je, takođe u tom mesecu, istakao da u Srbiji postoji prostor za povećanje zarada i da plate trebalo povećati u budućnosti za pet do oko 15 odsto. On je kazao da treba stimulisati obrazovanje, veće zapošljavanje, progresivno oporezivati zarade - od 15 do 40 odsto, ali i napraviti obuhvatniji sistem podrške najsiromašnijima, a posebno ženama na selu koje nemaju prihode i penzije.

Prosečna avgustovska bruto zarada iznosila je 65.094 dinara, što je na mesečnom nivou nominalno manje za 1,7 odsto, a realno za 1,9 odsto.

U poređenju sa istim mesecom prošle godine, prosečna bruto zarada nominalno je veća za 4,2 odsto, a realno za 1,7 odsto, dok je prosečna neto zarada veća za 4,3 odsto nominalno i za 1,8 odsto realno.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    25. septembar 2017 | 14:43

    Ovo svaki mesec manja plata od predhodnog meseca, a samo pricaju o povecanju..

  • Дејан

    25. septembar 2017 | 15:24

    Ма јел' могуће, како???? Па мед и млеко теку на све стране....

  • Бојан

    26. septembar 2017 | 00:26

    Статистика и обичан живот, немају додирних тачака!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA