≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kućni budžet treba da bude bar 3.000€" Teya na praznik rada slavi i rođendan, ovo je uzela od prvog honorara

E. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pevačica je rođena baš na 1. maj

  • 3
Teya Dora Teodora Pavlovska Nikolija Jovanović promocija Foto: Mileta Mirčetić

Teya Dora je rođena baš 1. maja, pa danas puni 32 godine i ističe da su njeni rođendani zbog toga uvek na neki način bili posebni.

- Da, svakako je lepo roditi se na tako veliki praznik koji se slavi u celom svetu s jednom vrlo pozitivnom konotacijom o ravnopravnosti i ljudskim pravima. Međutim, moja mama, koja je antropolog, rekla mi je da je to datum koji su mnogi narodi u svetu obeležavali i u prethrišćansko vreme kao buđenje prirode i palili su velike vatre oko kojih su se okupljali ljudi prizivajući dobre sile iz prirode da ih čuvaju i štite. Verujem da je to zaista hiljadama godina duga tradicija. Na taj način posmatram i uranke koji se organizuju za 1. maj. Naravno da sam s mamom i tatom kao mala često išla na njih, a pre svega na Borsko jezero - istakla je predstavnica Srbije na Evroviziji 2024.

- To je uvek bio spektakularni događaj jer su se mama i tata trudili da mi bude jako zabavno i da se bukvalno ceo dan smejem. Mislim, tako mi je prolazio verovatno svaki dan, ali za moj rođendan su uvek pozivali mnogo dece s kojima sam se inače družila - prisetila se.

- Onda smo 1. maja ili na Borskom jezeru ili u Donjem Milanovcu, gde smo doskora imali mali stan na samoj obali Dunava, organizovali razne pozorišne predstave i festivale na kojima smo pevali, kao i različite kvizove. Vrhunac je bio kad je mama iznosila neobične torte koje je sama pravila, a koje su bile u obliku likova iz Diznijevih filmova koje sam obožavala ili raznih životinja koje oduvek volim - poput leptira i lastavica. Mi deca smo vrištali od sreće - istakla je Teya Dora.

Kaže, od prvog honorara kupila je važnu stvar.

- U muzičkoj industriji su honorari uglavnom vrlo pristojni u odnosu na prosečne plate. Ako se dobro sećam, od prvog honorara sam kupila neki nameštaj za kuću - priznala je pevačica.

Da se ona pita, na pitanje kolika bi trebalo da bude prosečna plata, rekla je:

- Da bi čovek zaista mogao da živi zdravo, da se kvalitetnije hrani i da može sebi da priušti odlaske na kulturna dešavanja, u spa-centar i da malo putuje, pretpostavljam da bi kućni budžet trebalo da bude bar 3.000 evra.

- Za porodice s decom verovatno i više, zato što i deca imaju dodatne potrebe za zabavu i edukaciju - pojasnila je Teya Dora za Kurir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ig

    1. maj 2024 | 09:48

    80% porodica zivi sa 500e

  • Baš

    1. maj 2024 | 13:49

    Baš tako! Toliko su cene hrane, računa, osnovnih životnih potrebština skočile da je to nenormalno u odnosu na plate (nazovimo platom) u Srbiji. O kirijama da ne pišem. Sramota! Ili neka povećaju plate a da cene stagniraju ili cene dole ako će plate biti iste.

  • Mamita

    1. maj 2024 | 10:12

    Zena je izasla iz realnosti. Sto bi se reklo duhovno zalutala. Bog da je vrati na pravi put

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA