Jaka ekonomija je ključ uspešnog regiona: Premijerka Ana Brnabić na otvaranju Jahorina ekonomskog foruma

- Naša obaveza, kao odgovornih lidera, jeste da zajednički radimo na stvaranju boljeg života - rekla je ona

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, govorila je danas na otvaranju "Jahorina ekonomskog foruma".

Sa pola hektara zemlje zarada 350.000 dinara: Uzgajanje 3 vrste semena isplativ i siguran posao

Treći "Jahorina ekonomski forum" organizuje Udruženje ekonomista Republike Srpske u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije i pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a pored njega na otvaranju se okupljenima obratio i član predsedništva BiH Dragan Čović.

Regionalna saradnja i očuvanje mira i stabilnosti preduslov su za privlačenje novih domaćih i stranih investicija i dalji ekonomski razvoj, i temelj napretka celog regiona, rekla je u obraćanju predsednica Vlade Ana Brnabić.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

- Naša obaveza, kao odgovornih lidera, jeste da zajednički radimo na stvaranju boljeg života, izvesnosti i prosperiteta svih naših građana - naglasila je Brnabić i dodala da je upravo zato evropska perspektiva regiona posebno važna.

Predsednica Vlade Srbije istakla je da članstvo u EU nije cilj sam po sebi, već da su ključne reforme koje sprovodimo u procesu evropskih integracija i koje vode transformaciji u moderna i uređena društva.

Ona je rekla da se region suočava sa sličnim izazovima u procesu reformi i evropskih integracija, i da su upravo zato politička volja, razumevanje i jačanje saradnje ključni za dalji napredak.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

- Srbija je posvećena jačanju i unapređenju ekonomske saradnje na Zapadnom Balkanu, jer je jaka ekonomija ključ jakog i uspešnog regona - naglasila je.

Brnabić je rekla da je privredna saradnja Srbije i Bosne i Hercegovine dobra što je pokazao i nedavno održani Međunarodni privredni sajam u Mostaru, koji je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Prošla godina bila je rekordna u oblasti međusobne robne razmene Srbije i BiH i dostigla je 1,7 milijardi evra.

- Ekonomski napredak zemlje zavisi od odlučnosti i sposobnosti vlade da sprovede suštinske reforme, a Vlada Srbije pokazala je i odlučnost i odgovornost prema građanima - istakla je premijerka Brnabić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA