36 radnika niškog aerodroma ostaje bez ugovora: Laž ili istina? Evo šta kažu Brnabić i Mihajlović

Potpredsednica Vlade dodaje da je nju iznenadilo to što ni grad Niš ni poslovodstvo aerodroma nisu odreagovali na informaciju koja je izašla u javnost

  • 39

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da je „fejk njuz''“ da Vlada Srbije nije odobrila produžetak ugovora za 36 radnika na niškom aerodromu najbolji dokaz da ni grad Niš ni poslovodstvo aerodroma nisu sposobni da upravljaju ovim, za Srbiju strateški važnim preduzećem.

Je l' hoćete sami da finansirate aerodrom, a Janković da bude direktor: Vučić o protestima u Nišu

- Prepucavanje poslovodstva aerodroma u Nišu i čelnika ovog grada direktno ugrožava funkcionisanje aerodroma, ugrožava građane i bezbednost. Njihova nesposobnost pokazuje da su spremni čak i da dovedu u pitanje odvijanje avio-saobraćaja u Nišu - istakla je Mihajlovićeva, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Potpredsednica Vlade dodaje da je nju iznenadilo to što ni grad Niš ni poslovodstvo aerodroma nisu odreagovali na informaciju koja je izašla u javnost, da radnici zaduženi za bezbednost ne mogu ili neće da obavljaju svoj posao, što direktno ugrožava bezbednost aerodroma.

Foto: Telegraf

- To direktno ugrožava bezbednost putnika koji treba da polete s ovog aerodroma ili slete u Niš i predstavlja uznemiravanje javnosti - ističe Mihajlovićeva.

Ona ističe da, ukoliko je grad Niš zaista sposoban da upravlja aerodromom koji je gradsko javno preduzeće, onda im komisija Vlade Srbije koja odobrava nova zapošljavanja nije potrebna, već mogu jednostavno preraspodelom zaposlenih u gradskoj administraciji da reše pitanje 36 radnika aerodroma.

Foto: Vlada RS

Ovu vest je, inače potvrdila i premijerka Ana Brnabić. Ona je rekla da je vladina Komisija dala saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma, te da joj nije jasno kako uprava Aerodroma "Konstantin Veliki" nije informisana o tome.

- Vladina Komisija dala je odobrenje prošle nedelje. Nisam sigurna kako uprava nije informisana. Juče smo potvrdili da je takva odluka doneta - rekla je ona i primetila da "kada bi postojala e-uprava dobili bi je odmah, a ovako putuje u papiru".

Kako je Tanjug juče izvestio, Komisija je tu saglasnost dala na sednici u petak 27. aprila.

Inače, Udruženje Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) juče je saopštila da je 35 zaposlenih na niškom aerodromu ostalo bez posla, jer Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora, što su demantovali u vladi.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

NKD se inače pozvalo na tvrdnje radnika JP Aerodrom da je poslovodstvo aerodroma na vreme uputilo zahtev gradskim vlastima, ali nedostaju informacije o tome da li je taj zahtev, u skladu sa procedurom, prosleđen Vladi Srbije.

Iz Kabineta niškog gradonačelnika saopštili su u međuvremenu da je reč o onim radnicima koji "prekoračuju zakonski limit od 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme" i za koje je Komisija Vlade Srbije i ranije, u više navrata, davala saglasnost za produženje ugovora.

- Grad Niš uz pomoć Vlade Srbije uložio je ogromne napore da se uspostavi vazdušni saobraćaj na niškom aerodromu pa čudi, a još više zabrinjava, pokušaj da se na ovakav način, koji najviše šteti zaposlenima i samom JP Aerodrom Konstantin Veliki, obmane javnost i unose bespotrebna sumnja da će 36 porodica ostati bez egzistencije i da će funkcionisanje ovog JP biti dovedeno u pitanje - navedeno je u saopstenju.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nina

    4. maj 2018 | 13:07

    Lepa vest, vazno da ljudi nisu ostali bez posla.

  • Nikola

    4. maj 2018 | 13:13

    Vlada je odobrila da se produže ugovori za 36 radnika, ali veliki problem je što je grad Niš zaćutao na laži koje je plasirala opozicija. Sada je VLada reagovala i demantovala pisanja opozicije.

  • Velja

    4. maj 2018 | 13:07

    Neki mediji pokusavaju da diskredituju rad nase vlade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA