≫ 

Big Pizza i Caribic dobijaju najžešću konkurenciju: Stiže američki gigant Domino's u Srbiju

Ova picerija ima svoje restorane u 85 zemalja na svetu

  • 17

Domino's pica je lanac restorana specijalizovanih za pravljenje pice iz Sjedinjenih Američkih Država, tačnije iz Mičigena. U februaru ove godine, ovaj lanac je postao vlasnik najprodavanije pice na svetu. Trenutno svojim picama hrani ljude u 85 zemalja i u 5.701. gradu, a očekuje se da ove godine dođe i u Srbiju.

Mile je otvorio prvu piceriju u Jugoslaviji: Uradio je to u trenutku kada je prvi put probao parče pice koje mu je bilo odvratno i kada je ta reč bila bezobrazna (FOTO)

Bugarski kompanija LN Solutions, franšiza američkog lanca restorana Domino's, najavila je da namerava da uđe na srpsko tržište otvaranjem dva restorana do kraja 2018. godine.

- Naše sedmogodišnje iskustvo na bugarskom tržištu nas čini sigurnima da možemo da proširimo naše restorane i osvojimo i strana tržišta - rekao je Nikola Nikolov, menadžer LN Solutions, u izjavi.

Domino's u Srbiji do kraja 2018. godine, Foto-ilustracija: Pixabay.com

Oni nameravaju da otvore četiri nova restorana u drugom po veličini bugarskom gradu Plovdivu, dva u Sofiji i jedan u Varni i Burgasu, čime će njihov broj u ovoj zemlji dostići 24.

Ova kompanija je prošle godine primila 1,88 miliona porudžbi i prodala 2,56 miliona pica. LN Solutions, koji je otvorio prvi restoran pod brendom Domino's u Sofiji 2010. godine, sada zapošljava 823 ljudi. Prošle godine, ova kompanija je obrnula 17 miliona evra, a godinu završila sa profitom od 665.000 leva odnosno oko 340.000 evra.

Od 1973. godine, Domino's uvodi "pravilo od 30 minuta", odnosno da se porudžbina dobija za pola sata ili se pica dobija besplatno.

Pogledajte kako se pravi Domino's pica:

VIDEO: Hrane ga podvalom, ovaj pas jede zdravo ali uz prevaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kanadjanka

    11. maj 2018 | 04:24

    Svaka naša picerija ima bolju picu od dominos pice , pa nisu Ameri izmislili picu

  • Ceca

    11. maj 2018 | 05:20

    Prvo nije GIGANT , a drugo ,najgora je pica u Americi,ukus pice u Americi je odvratan u odnosu na srbiju! ovde koriste instant paradajz mesan sa vodom i kackavalj koji nije kackavalj vec je cista hemija.i sve se pravi isto ko i kackavalj koji koriste za par minuta.paradajz kojim mazu testo je kiselo za nase poimove pice.Sve u svemu uzasna pica

  • Sta?kako?

    10. maj 2018 | 20:53

    Hoce li sada sve picerije odnosno radnici iatig izaci na ulicu i blokirati slaviju i centar grada jer im smeta konkurencija? Ili je to dozvoljeno samo taksi mafiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA