Trojicu osumnjičenih sa Zakintosa smeštaju u kazneno-popravni dom

Za ubistvo američkog turiste Bakarija Hendersona osumnjičeno je devet osoba - jedan Grk, sedam državljana Srbije i državljanin Velike Britanije srpskog porekla

  • 7

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je za četvoricu uhapšenih srpskih državljana na Zakintosu određen pritvor do početka suđenja.

Dva Srbina puštena iz pritvora na Zakintosu: Imamo prve reči presrećnog oca Nenada iz Niša

Osim toga, ona je navela da je dvoje pušteno da se brani sa slobode i da se nalaze u Beogradu, dok će jedan uhapšeni danas biti izveden pred istažnog sudiju.

- Svaki kontakt lica koja su u Beogradu sa grčkim organima moraće da ide preko Ministarstva pravde, odnosno primene sporazuma i međunarodne pravne pomoći, a Ministarstvo će pružiti svu neophodnu pomoć licima koja se ovde nalaze - kazala je Kuburović za RTS.

Ona je navela da od četvorice kojima je u Grčkoj određen pritvor tri lica ima do 21. godinu, tako da se za njih primenjuje odredbe koje se primenjuju na maloletnike.

- Oni će biti smešteni u kazneno popravni zatvor za maloletnike. Danas moramo da sačekamo kakva će odluka biti u odnosu na lice koje će biti saslušano pred istražnim sudijom, da li će biti određen pritvor ili ne - dodala je Kuburović.

Ona je rekla da je Ministarstvo pravde svakodnevno u kontaktu sa ambasadom, a da je u petak bila u kontaktu i sa advokatom Zorom Dobričanin koja je branilac jednog od uhapšenih.

Za ubistvo američkog turiste Bakarija Hendersona osumnjičeno je devet osoba - jedan Grk, sedam državljana Srbije i državljanin Velike Britanije srpskog porekla.

Kako je rekao, on i drugi pušteni mladić jesu snimljeni sigurnosnim kamerama, ali nisu bili učesnici, već su se "našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA