Posle srpske hostese, progovorila medicinska sestra o ubistvu na Zakintosu: 19 udaraca u glavu, u džepovima mu nađeni ovi predmeti (FOTO)

Prema novim informacijama do kojih je došao "Free Press", Bakari je primio 19 udaraca u glavu, koja mu je bila natečena pa je dobila veličinu fudbalske lopte. Otkriveno je i koji su predmeti pronađeni u njegovim džepovima

Bakari Henderson Foto: Facebook/Bakari Henderson

Svetski mediji ne prestaju da izveštavaju o stravičnom ubistvu američkog turiste Bakari Hendersona koji je nasmrt pretučen na grčkom ostrvu Zakintos 7. jula. Svakim danom isplivaju novi detalji koji ne prestaju da šokiraju svetsku ali i domaću javnost.

Sahranjen američki turista zbog čijeg je ubistva uhapšeno 7 srpskih državljana na Zakintosu

Prema novim informacijama do kojih je došao "Free Press", Bakari je primio 19 udaraca u glavu, koja mu je bila natečena pa je dobila veličinu fudbalske lopte. Većina udaraca koje je dobio u vrat su bili poput metka, a umro je već posle drugog ili trećeg udarca.

Većina detalja je isplivalo na videlo kroz svedočenje devojke iz Srbije, zbog koje je navodno počela svađa i medicinske sestre koja je pokušala da pomogne nesrećnom mladiću.

Devojka (21) iz Srbije

Telegraf.rs je juče preneo svedočenje hostese srpskog porekla koja je bila svedok ovog incidenta. Ona je prema pisanju "Oladeke" izjavila da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je "zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem".

Jedan od momaka iz Srbije je udario Bakarija, nakon čega mu je ovaj razbio flašu u glavu.

- Otišla sam sa troje Amerikanaca. Posle pet minuta sam se vratila i videla kako na ulici leži Bakari, bez svesti i kako mu teče krv iz očiju. Jedan od Amerikanaca je bio pored njega i pokušavao je da mu pomogne - izjavila je ova devojka.

Foto: Profimedia, Printskrin: Youtube/Proto Thema

Policija ju je pitala takođe da li poznaje neke od uhapšenih Srba i da li bi mogla da prepozna one momke koji su napali Bakrija, ona je odgovorila da ih ne poznaje i da ih je videla prvi put.

- Ne bih mogla da ih prepoznam. To veče sam pila, a sve se odigralo veoma brzo.

Policajci su joj potom pokazli fotografije žrtve i dvojice glavnih osumnjičenih za Bakarijevo ubistvo, Bosanca (33) sa britanskim pasošem i grčkog barmena (34), kojeg je devojka prepoznala.

"Nije imao puls"

Nakon ovog incidenta medicinska sestra (30) je pokušala da pomogne Bakariju, prenosi cnn.gr.

Printksin: Youtube/kxan, Facebook/Bakari Henderson

- Oko 3:18 obavestili su me da na glavnoj ulici u Laganasu leži muškarac koji ne diše. Odmah sam sa kolegom otišla na to mesto. Mladić je lažao na ulici bez svesti, nije disao, a povrede su mu bile teške. Bilo je ogrebotina i dosta krvi, posebno na desnoj strani lobanje. Odmah smo ga prevezli u bolnicu. Pokušali smo da ga reanimiramo. Oko 3:23 sam obavestila kolege u bolnici da dovozimo teško povređenog pacijenta, a u bolnicu smo stigli pet minuta kasnije - rekla je ona.

Njegov prijatelj

Bakrijevom prijatelju, Danijelu Džejmsu Braunu, policija je predala beli prozirni kamen i novčanik gde su se nalazile dve kreditne kartice, vozačka dozvola, univerzitetska karta, 20 evra i 10 američkih dolara. Prema pisanju drugih grčkih medija među stvarima je pronađeno i par minđuša.

Priantskrin: Youtube/24Video News

- Ja sam prijatelj pokojnika. Na Zakintos sam došao 20. juna sa dva prijatelja. Bakari je stigao 4. jula avion i smestio se kod nas.  Oko 1:45 časova smo izašli iz hotela i otišli u bar. Meni je onda devojka poslala poruku, pa sam ja otišao ranije. Oko 3:30 su me pozvali prijatelji iz bolnice nakon što se ovaj incident dogodio. Na stepenicama sam sreo prijatelja koji mi je opisao tuču u baru. Seli smo u automobil i odvezli se u bolnicu - rekao je on.

Više o ovom incidentu pročajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA