≫ 

Srbija je kolevka ljudskih prava u odnosu na Grčku: Evo šta je još rekla advokatica Srba optuženih za ubistvo Amerikanca

Nije poznato do kada će Srbi optuženi za teško ubistvo ostati u pritvoru

  • 29

Zora Dobričanin Nikodinović, advokat dvojice Srba optuženih za ubistvo Amerikanca Bakari Hendersona na Zakintosu, danas je bila u policijskom pritvoru gde je razgovarala sa klijentom Dušanom Rankovićem i, kako tvrdi, u prolazu sa Milošem Senićem. Nijedan od njih još nije dobio rešenje o pritvoru, te se ne zna do kada će tamo biti.

Raport advokata Zore koja brani Srbe na Zakintosu: Ovde se borim sa vetrenjačama, prevodilac je električar, a sud je najgori mogući

NJENA ČELIČNA ADVOKATSKA ŠTIKLA brani dva srpska momka na Zakintosu: Dosad je samo pobeđivala u sudnici (FOTO)

- Verovali ili ne - nijedan od njih do danas nije primio nikakvo rešenje, ni o zadržavanju niti o određivanju pritvora, na bilo kom jeziku! Pa, gde to ima da se nekom odredi pritvor, a da on ili branilac ne dobije odmah rešenje o pritvoru?!
... A zatvorili momke pod optužbom da je u pitanju najteže krivično delo - teško ubistvo! - kaže za "Telegraf" Dobričanin i nadovezuje se:

- Po ovome ispada da smo mi - kolevka ljudskih prava okrivljenih - u poređenju sa njima koji su, kako smo učili - kolevka civilizacije!

Kao što smo pisali, prevod u sudu vrši električar koji je Srbin i koji u Grčkohj živi 20 godina. Nije sudski tumač i ne razume pravničku tetminologiju.

- Međutim, on je od ogromne pomoći svim uhapšenim Srbima i njihovim porodicama na Zakintosu i svi koje je ova nevolja zbližila su mu zahvalni zbog toga - ističe advokat.

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA