Kobno leto na srpskim putevima: 93 osobe poginule su za manje od 2 meseca!

Od početka juna 6.000 saobraćajnih nesreća na putevima

  • 12

Od početka juna na putevima u Srbiji bilo je oko 6.000 saobraćajnih nesreća u kojima su 93 osobe izgubile život, a u poređenju sa istim periodom prošle godine, smanjen je broj i povređenih i poginulih.

Stravičan, direktan sudar kod Kraljeva: Tokom noći preminule još dve osobe, 5 povređeno, dete (7) u teškom stanju!

- Letnji period je osetljiv što se tiče bezbednosti saobraćaja. Prethodnih godina je od početka juna do kraja avgusta u proseku bilo 200 poginulih na putevima, ali da su pojačane kontrole popravile neslavnu statistiku -, kaže Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije, gostujući na RTS-u.

Pojačane kontrole odnose se na kontrolu brzine, kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa i kontrola alkoholisanosti. Tokom letnjih meseci pojačana je kontrola motociklista, kao i vozača autobusa.

Foto: MUP Srbije

Kada će početi da se meri srednja brzina između naplatnih rampi, on nije mogao da precizira, ali je rekao da od tog projekta policija očekuje mnogo.

- Implementacija tog projekta neće značiti ukidanje presretača, radarske kontrole. Ovo će biti nov način kontrole i brzina će se kontrolisati i noću - pojasnio je on.

Radenković je apelovao na vozače koji kreću na put da poštuju saobraćajne propise, da za volan ne sedaju pod dejstvom alkohola, koriste sigurnosni pojas i da se naoružaju strpljenjem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA