"Udarao sam je dok sam imao snage": Počelo suđenje Novosađaninu koji je nasmrt pretukao suprugu

Jovica je optužen da je 12. novembra 2016. godine oko 22 časa u naselju Kasapska ada pijan suprugu izudarao pesnicama i nogama

  • 4

Suđenje Jovici Mitroviću (55) iz Novog Sada okrivljenom da je svoju nevenčanu suprugu Vesnu Stojkov prošle godine prebio na smrt, počelo je juče u novosadskom Višem sudu.

Detalji užasa u Beogradu: Nasilnik pijan kriglom ženi razbio lobanju, a u sredu je izašao sa VMA gde je bio zbog opijanja

Jovica je optužen da je 12. novembra 2016. godine oko 22 časa u naselju Kasapska ada pijan suprugu izudarao pesnicama i nogama. Od udaraca, kojih je bilo najmanje 16, žena je preminula na licu mesta od izliva krvi.

Optuženi je, iznoseći svoju odbranu istakao kako ga je sramota zbog svega što je uradio. On je naveo da se seća svih detalja tog dana, osim samog čina ubistva.

- Kobnog dana smo pili ceo dan rakiju, kod kuće, na Najlon pijaci, a zatim i u Titelu na krštenju. Vesnu sam, na toj svečanosti opomenuo da se neprihvatljivo ponaša, jer je plesala sa jednim čovekom, i zadržvala ruke na njegovoj zadnjici.

- Učinilo mi se da su gosti očekivali da reagujem, ali ja sam ostao miran, i tamo, a i u taksiju kojim smo se vratili kući. Kasnije, kod kuće je počela da me vređa, pominje mi majku, i krenula je na mene. Ja sam je sprečio. Ne znam šta se tada desilo, samo pamtim da sam bio u policijskom automobilu. Mnogo sam je voleo, ali i ljubav ima granica - rekao je optuženi u svoju odbranu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Kako je došao do policijskih kola objasnio je Mirko Cekić, svedok koji je zaposlen u Policijskoj upravi, a koji je Mitrovića poznavao od ranije.

- Nazvao me je nešto pre ponoći i rekao - napravio sam sranje. Rekao je da je upalio peć da ugreje ženu, ali da je ona hladna i da pozovem Hitnu pomoć i patrolu policije - rekao je Cekić.

Iako Mitrović nije mogao da se seti kako je udarao Vesnu, u istrazi je ispričao  da misli da je Vesnu udarao "sve dok je imao snage".

Veštačenjem je utvrđeno da je kod oboje  pronađen alkohol u krvi. Kod Vesne je 1,41 promil alkohola, a kod Mitrovića 2,73 promila, dok je Mitrović priznao da je pored rakije koju je pio ceo dan , popio i pet do šest flaša piva.

Nastavak suđenja je 26. oktobra, kada se očekuje iznošenje završnih reči.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kika

    14. septembar 2017 | 13:15

    Koja gnjida od muskarca, treba ga kastrirati.

  • Realista

    14. septembar 2017 | 18:41

    Na šta sve žena može da te navede i natera!!! Ne kažu džabe, da su se zbog njih ratovi vodili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA