≫ 

SRAMNO Napadnute novinarke Pinka na protestu Dveri: Gordana Uzelac prebačena u Urgentni centar posle udarca u glavu (FOTO) (VIDEO)

Kako javlja televizija Pink, novinarke Gordana Uzelac i Mara Dragović brutalno su napale pristalice pokreta "Dveri"

  • 33

Tokom protesta Dveri ispred zgrade TV Pink u Ulici Neznanog junaka došlo je do nasilja, u kojoj su povređene dve novinarke.

Vučić se oglasio o hapšenju Zorana Marjanovića: Monstrumi koji probiju lobanju ženi zaslužuju najstrašniju kaznu

- Kolega i ja smo stajali ispred vrata, moglo se naslutiti da sve ide u tom pravcu u jednom trenutku smo videli da Goca leži sklupčana na pločniku i uneli su je u zgradu, mi smo se pomerili ka ogradi, jak udarac sam osetila u glavu - istakla je Mara Dragović.

Pored nje, napadnuta je i Gordana Uzelac koja je, jasno se to vidi i na snimku kamere sa zgrade televizije Pink dobila udarac u glavu.

Zbog povreda zadobijenih tokom sukoba, ekipe Hitne pomoći u Urgentni centar prevezle su novinarku i još jednog od učesnika protesta.

Printksin: TV Pink

Pokret Dveri, Zdrava Srbija i sindikat "Sloga" od 14 časova protestuju ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu.

Glavni i odgovorni urednik TV Pink Goran Gmitrić rekao je da TV pink traži hitno privođenje počinilaca.

- Ne verujem u slučajnosti, Goca je nokautirana u hitnoj je, a Mara čeka da ode odavde, u potiljak je dobila pesnicu, ja očekujem da li će reagovati novinarska udruženja, ovo je divljački i brutalni čin da su novinare na zadatku napali - naglasio je Gmitrić, dodajući da je ovo užasan događaj.

Redakcija Telegrafa osuđuje napade na kolege sa televizije Pink.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Nebojša Stefanović.

- Uhapšen je V. D. iz Lučana zbog napada na novinarke. Skandalazno je što se tuku neistomišljenici, to je čist fašizam. Užasno je ovo što se dogodilo, mogu samo da zamislim da se tu nije zateklo obezbeđenje šta bi se dogodilo. Dveri i Stamatović kreiraju atmosferu mržnje prema Vučiću, ne samo prema njemu, već prema svim neistomišljenicima. Strašno je da neko udari ženu, da ih nisu sprečili oni su bili u stanju da ih obore na pod i išutiraju - zaključio je Stefanović.

Printksin: TV Pink

Gradski menadžer Goran Vesić osudio je danas napad na novinarke televizije Pink tokom protesta Dveri ispred zgrade te medijske kuće istakavši da je to skandal i da odgovorni moraju da odgovaraju.

- Ovo što su uradili Boško Obradović i Milan Stamatović je ne samo bruka za grad, nego krivično delo za koje mora da se ogovara - rekao je on gostujući na televiziji Pink.

Vesić je istakao da je ovaj napad pokazao kakvu politiku vode organizatori protesta.

- Kada su u stanju da udare ženu koja je novinarka, šta bi bili u stanju da urade da su na vlasti - upitao je on dodajući da su Dveri fašistička stranka, a da je Obradović poznat po nasilju.

Vesić je konstatovao da postoji pojačana agresija kod dela opozicije.

On je naglasio da taj koji je udario novinarku mora biti uhapšen, ali odgovornost snose i organizatori.

U ime grada Beograda Vesić se izvinio novinarkama, jer se radi o ljudima, kako kaže, koji ne pripadaju duhu Beograda.

- To je njihova politika - ako udare novinara, mogu i političkog protivnika. Imate novinare prvog i drugog reda, građane prvog i drugog reda. Ne daj Bože da vode Srbiju, pretvorili bi je u koncetracioni logor - uveren je Vesić.

Printksin: TV Pink

Napad je osudio i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Jedinstvena Srbija osuđuje napad na novinare Televizije Pink i na ugrožavanje privatnog poseda. Televizija Pink je privatna televizija i ako se nekome ne sviđa neka je ne gleda. Napadi na medije i novinare, bilo državnih, bilo privatnih medijskih kuća su nedopustivi i današnji događaj pokazuje kakvu Srbiju nam nude partije koje su organizovale današnji događaj, ali Srbija je demokratska zemlja čiji građani nikada neće dozvoliti da takvi dođu na vlast - izjavio je danas Palma.

- Niko nema pravo u Srbiji da pravi nemire i upotrebljava silu. Nedopustivo je ugrožavanje političke stabilnosti Srbije i dovođenje stranih investitora. Jedinstvena Srbija traži od nadležnih organa da pod hitno pronađe i adekvatno kazni organizatore i počionice napada na novinare televizije Pink. Na fudbalskim utakmicama i na svim sportskim i drugim priredbama odgovornost ima organizator. Tako da organizator snosi odgovornost za napad na privatan posed - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Povodom današnjih događanja, reagovao je i PUPS koji je takođe osudio napad na novinarke Pinka.

- Od RIK-a, preko Narodne skupštine do Pinka. I uvek su samo žene meta. Nekima je očito nasilje prešlo u naviku. Vreme je da i država Srbija konačno odvikne od toga. To je najmanje što očekujemo od nje - stoji u saopštenju.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA