≫ 

Filmski preokret na suđenju Ljubiši Buhi: Čume doveo svedoka od koga su svi zanemeli, čim je kročio u sudnicu

Svedok Pavlović je na samom početku naveo da je potpuno svestan da je davanje lažnog iskaza krivično delo

  • 17
Ljubiša Buha Čume Printskrin: Youtube/b92rtv

Ljubiša Buha Čume, kome se sudi jer je 2015. godine vređao tužioca Borisa Pavlovića, juče je doveo u sud drugog Borisa Pavlovića iz Blaca, tvrdeći da je svojevremeno njega nazvao kriminalcem, a ne tužioca, piše Informer.

Ukinuta presuda Buhi za vređanje tužioca, sledi novo suđenje

Buha ponovo osuđen na dve godine i osam meseci

Svi u sudnici Prvog osnovnog suda u Beogradu ostali su juče ušoku ovim filmskim manevrom Čumeta i njegovih advokata. Iako je sve izgledalo kao da je tužiočev imenjak podmetnut, svedočenjem Pavlovića iz Blaca ozbiljno je dovedena u pitanje optužnica protiv Buhe, s obzirom na to da se on zakleo da će govoriti istinu.

Svedok Pavlović je na samom početku naveo da je potpuno svestan da je davanje lažnog iskaza krivično delo.

- Kada sam 2015. u medijima pročitao da je Buhi određen pritvor, jer je na suđenju rekao da mu je bivša supruga Ivana Tulović spakovala lažne optužbe sa kriminalcem Borisom Pavlovićem, hvalisao sam se pred društvom u kafani da sam zapravo ja taj. Hteo sam da ispadnem važan - rekao je svedok.

Inače, Čume je spornu izjavu o tužiocu dao 18. decembr 2015. godine u Trećem osnovnom sudu u Beogradu, tokom postupka za kradeni "ferari" i pretnje bivšoj supruzi.

Foto: mup.rs

- Optužni predlog protiv mene je iskontruisan. Drže me u pritvoru pošto se Ivana Tulović dogovorila tako sa Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom - doslovno je tada rekao Čume, posle čega je stigla optužnica za uvredu tužioca.

Kada je počelo suđenje, Buha je u svoju odbranu tvrdio da nikada nije decidirano rekao da je u pitanju "tužilac Pavlović", već je mislio na nekog drugog!

Buha je potom, 1. februara ove godine, zbog vređanja tužioca Pavlovića osuđen na 16 meseci zatvora, ali je tu presudu u septembru ukinuo Viši sud i naložio novo suđenje.

Ali, juče je usledio šok kada se na ponovljenom suđenju kao svedok u sudnici zaista pojavio tužiočev imenjak. Ispostavilo se da je on 2008. ubio svog oca Radoslava, nakon čega je izvesno vreme proveo na lečenju u zatvorskoj bolnici jer je utvrđeno da je neuračunljiv. Nikada nije osuđen.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VOTA

    26. oktobar 2017 | 09:34

    Slican slucaj osamdesetih nakon Titove smrti jedan ciga ide ulicom i vice:"ja znam ko je nama ciganima kriv za ovu nasu muku I bedu ali sta mi vredi kad je on sad nrtav mrtvu mu majku."Cuje pandur jos u zalosti od Titove smrti stavi mu lisice I privede sudiji za prekrsaje.Pita sudija sta je skrivio kaze vikao neprijateljske parole I ponovi cigine reci.Na koga si mislio drekne sudija.Na hitlera sto nas cigane nje zatreo kako poceo ne bi se sad mucili.Nema krivice vidi sudija nemoze da ga osudi pa kaze dobro idi slobodan si.Ne kaze ciga neka sad milicajac kaze na koga je on mislio mozda je on naprevio krivicno delo.

  • PETAR 1

    26. oktobar 2017 | 09:30

    Pa kad mogu Marijanovici zasto ne bi mogo i Buha, malo sale sa sudom i tuziocem nije na odmet ?

  • Miro

    26. oktobar 2017 | 09:32

    Bravo Buha zbog obrta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA