≫ 

Posle skoro cele decenije konačno stiže presuda optuženima za paljenje ambasade SAD

14. novembra bi trebalo da bude donesena presuda pred Višim sudom

  • 6

Posle nekoliko odlaganja i skoro pa deset godina od kada je u Beogradu zapaljena ambasada SAD nakon mitinga "Kosovo je Srbija", 14. novembra bi trebalo da bude donesena presuda pred Višim sudom.

Pokvareni auto odložio suđenje za paljenje ambasade SAD, izdat nalog za privođenje

Suđenje optuženima za paljenje Ambasade SAD u Beogradu ponavlja se po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je prošle jeseni delimično ukinuo prvostepenu presudu zbog nerazumljivosti i protivrečnosti, prenose beogradski mediji.

Suđenje za paljenje američke ambasade počelo incidentom: Jedan od optuženih udaljen zbog radnog odela!

Ukinutim delom presude optuženi su bili osuđeni na uslovne kazne od šest do 10 meseci zatvora zbog teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti, dok je za nekoliko optuženih Apelacioni sud potvrdio kazne zbog nasilničkog ponašanja.

Ponovljeno suđenje treba da se održi za Dejana Vučkovića, Đorđa Tomina, Nikolu Kosanovića, Filipa Backovića, Dragana Marinkova, Marka Novitovića i Milana Tomasa.Optuženi se terete da su ispred objekta Ambasade SAD "opšte opasnom radnjom izazvali opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima".

Foto: Telegraf

U optužnici se navodi da su optuženi nakon mitinga ispred Skupštine Srbije "Kosovo je Srbija" oko 18.30 sati organizovano došli do američke ambasade i gađali je kamenicama, bakljama i drugim predmetima i tako izazvali požar u kojem je poginuo Zoran Vujović iz Novog Sada.

Ambasada SAD u ovom postupku nije tražila odštetu, kao ni porodica Vujovića, koji je nastradao u požaru u ambasadi.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA