≫ 

U velikoj akciji policije uhapšeno 97 lopova u 14 gradova

U okviru iste akcije podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 48 osoba

  • 10

Policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsila 97 osoba koje se sumnjiče za teške krađe, krađe i razbojništva.

Pala grupa koja je ojadila osiguravajuće kuće: Lažirali saobraćajne udese

U više odvojenih akcija na suzbijanju imovinskih delikata, koje su realizovane na teritoriji policijskih uprava Beograd, Kragujevac, Novi Pazar, Leskovac, Pirot, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Bor, Vranje, Zaječar, Jagodina, Sremska Mitrovica i Prokuplje, uhapšeni su osumnjičeni koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 300 teških krađa, krađa i razbojništava.

Takođe, u okviru ovih akcija podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 48 osoba.

Policija je od osumnjičenih oduzela više predmeta koji potiču iz krivičnih dela, između ostalog četiri automobila, motocikl, skuter, umetničku sliku, više mobilnih telefona i sim kartica, dva kompjutera, više komada nameštaja i tehničkih uređaja ukradenih iz kuća i stanova.

Foto: Milena Đorđević

UKRALI MAGNETE IZ RUDNIKA U MAJDANPEKU

U Boru su uhapšeni Z. C.(57) i N. D. (49) koji se sumnjiče da su iz rudnika bakra u Majdanpeku ukrali tri elektro magneta i na taj način oštetili rudnik za 77.200 evra.

PLJAČKALI PUMPE, KLADIONICE

Beogradska policija uhapsila je četiri osobe, zbog sumnje da su u Beogradu počinili 11 razbojništva.

Uhapšeni V. P. (19), N. Z. (21), U. M. (25) i M. J. (19) sumnjiče se da su od zaposlenih na benzinskim pumpama, u maloprodajnm objektima i u dve kladionice, maskirani, uz pretnju pištoljem ili nožem oduzimali novac.

- Policija je od osumnjičenih oduzela oko 60.000 dinara, manju količinu amfetamina, dva mobilna telefona i nož. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

MALOLETNICI HARALI PO SMEDEREVU

N. S. (18) i još trojica maloletnika, uhapšeni su pod sumnjoma da su u saizvršilaštvu počinili 26 teških krađa kojima su oštećenima naneli štetu od oko 1,6 miliona dinara. Policija je kod njih pronašla dva kompjutera, parfem i pet boca alkoholnih pića koji potiču iz krivičnih dela.

I oni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

SA FANTOMKOM OPLJAČKAO PUMPU

A. M. (19) uhapšen je u Jagodini pod sumnjom da je maskiran fantomkom, i uz pretnju nožem od radnika jedne pumpe oduzeo oko 53.000 dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

BEOGRADSKI LOPOVI

U Beogradu je uhapšen K. S. (34), zbog sumnje da je počinio 12 krivičnih dela teške krađe. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog pronašla dva para patika, par rukavica, pajser, dve biserne ogrlice i broš. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Takođe u Beogradu uhapšen je A. P. (34), zbog sumnje da je počinio dva razbojništva, dva razbojništva u pokušaju i da je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet opojne droge uhapšen. Postoje sumnje da je A. P. sa još dve osobe, od zaposlenih u prehrambenim prodavnicama u Rakovici i na Čukarici oduzimao novac.

Foto: Wikipedia/PHGCOM

- Policija je prilikom pretresa od osumnjičenog A. P. oduzela manju količinu heroina i nož. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu - kažu u MUP-u.

Beogradska policija uhapsila je i A. R. (24), zbog sumnje da je na teritoriji Beograda počinio više razbojništva, tako što je od zaposlenih u trgovinskim objektima, uz pretnju pištoljem oduzimao novacOn je ovog meseca od radnika u jednoj prodavnici na Novom Beogradu uz pretnju pištoljem oduzeo oko osam hiljada dinara. Sumnja se da je u prethodnom periodu na sličan način krivična dela počinio u više maloprodajnih objekata na teritoriji Beograda.

- Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla repliku pištolja - navodi se u saopštenju policije.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

KRAO AUTOMOBILE 

Policija u Beogradu u saradnji sa Policijskom upravom Sremska Mitrovica uhapsila D. J. (39) zbog sumnje da je ukrao tri automobila, koja su prilikom pretresa kod njega pronađena.

Zbog sumnje da je u Beogradu počinio 13 razbojništva, uhapšen je i F. G. (24), kao i P. P. (31) kojem se na teret stavlja pet krađa u prestonici.

Zbog pet teških krađa u Boru je uhapšen G. N. (33). Sumnja se da je on uz upotrebu podesnih predmeta obijao podrumske i pomoćne prostorije.

U Vranju su lisice na ruke stavljene A. N. (27) zbog sumnje da je ukrao umetničku sliku i dva srebrna novčića. 

U Zaječaru su uhapšeni B. A. (28) i D. B. (33) zbog sumnje da su pokrali dve prodavnice u Zaječaru i Knjaževcu, a u Jagodini S. J. (31) i S. J. (26) osumnjičeni da su zajedno sa još dve osobe, za kojima je raspisana potraga, obili auto nemačke državljanke i iz njega ukrali torbu.

Zbog sumnje da je fizički napao i oštećenoj ukrao tašnu, novac i mobilni telefon u Kragujevcu je uhapšen S. T. (23).

Foto: Profimedia, Pixabay

U istom gradu uhapšen je S. V. (1990), zbog sumnje da je uz upotrebu noža od maloletnika ukrao mobilni telefon.

U Leskovcu je uhapšen E. D. (1997), zbog sumnje da je počinio devet krivičnih dela teška krađa. Krivična prijava u redovnom postupku podneta je i protiv jednog maloletnika, koji se sumnjiči da je bio saučesnik u sedam teških krađa za koje se tereti E. D.

UKRAO KOSAČICU, MOTORNU TESTERU I KRAVU

U Novom Pazaru uhapšen je H. H. (1997), osumnjičenog da je u poslednja dva meseca u selima na području Tutina i u Novom Pazaru ukrao kosačicu, motornu testeru za sečenje asfalta, kravu i tri mobilna telefona.

- Zbog sumnje da je počinio tri krivična dela teška krađa i dva dela krađe, kojima je oštećenima naneta šteta od oko 2.500 evra, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu - navodi MUP.

Foto: freestockphotos

Devojka A. P. (1999), uhapšena je u Pirotu zbog sumnje da je u saizvršilaštvu sa još dve osobe, za kojima je raspisana potraga, od oštećene, upotrebom sile i nanošenjem lakih telesnih povreda, ukrala 4.500 dinara.

U Požarevcu je uhapšen P. N. (1985), zbog sumnje da je na području Malog Crnića, uz pretnju nožem od oštećenog tražio da mu preda novac.

U Požarevcu je rasvetljena i provala u pošti u naselju Rašanac, i uhapšeno tri osobe koje se terete za to delo -  M.M. (1985), S.Ž. (1991) i M.K. (1998). Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronašla više mobilnih telefona, SIM kartica, digitalnu vagicu, tri čekića, makaze za sečenje gvožđa, metalni sekač, metalni klin i pajser.

U ovom gradu "pali su" i E. M. (1997) i M. M. (1996) zbog sumnje da su  provaljivali u kuće u Kostolcu i Požarevcu. Policija je kod osumnjičenih pronašla dva televizora, koji su ukradeni.

Zbog provale u kuću u Požarevcu uhapšen je i B. D. (1989). Policija je prilikom pretresa kod njega pronašla ukradene predmete, električni trimer, električnu posudu za kuvanje, pekač i ženski ručni sat.

U Prokuplju je uhapšen B. M. (1995), zbog sumnje da je počinio sedam krađa a kod njega je policija pronašla ukradene predmete, motor za navodnjavanje, mobilni telefon, skuter, brusilicu, električni trimer i akumulator.

Foto: Profimedia/Alamy

KRAO U MALOM KRIVAKU

Š. S. (1980) uhapšen je u Smederevu zbog sumnje da je u naselju Mali Krivak više puta udario u glavu oštećenog i ukrao mu tašnu i 12.000 dinara. 

U Smederevu je uhapšen i D. R. (1983), zbog sumnje da je prišao oštećenoj i iz ruku joj oteo novčanik sa ličnim dokumentima i mobilni telefon.

Zbog sumnje da je provalio u jedan diskont pića u Velikoj Plani i iz njega ukrao više boca raznog alkoholnog pića, a zatim namerno izazvao požar u objektu, čime je oštećenom naneo štetu od oko 30.000 dinar uhapšen je S. D. (1980).

Policija u Sremskoj Mitrovici uhapsila je D.H. (1981), zbog sumnje da je od avgusta 2016. godine do oktobra 2017. godine iz jednog proizvodnog pogona predmeta od plastike ukrao robu u vrednosti od 12.000.000 dinara.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

UKRAO KONTEJNERE

Policija u Beogradu uhapsila je po poternici Osnovnog suda u Loznici D. M. (1996), zbog sumnje da je izvršio 17 krivičnih dela teška krađa. Za okrivljenim Osnovni sud u Loznici raspisao je poternicu radi izdržavanja ostatka kazne zatvora u Krivično – popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu.

Policija u Pančevu uhapsila je po potrazi F. Đ. (1980), zbog sumnje da je krajem oktobra i početkom novembra 2017. godine ukrao dva kontejnera, tako što je angažovao šlep službu i odvezao ih na Staro sajmište u Beogradu, gde ih je prodao licu koji vrši reparaciju i farbanje kontejnera.

Kontejneri su pronađeni i vraćeni oštećenim firmama.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jugoslav

    6. decembar 2017 | 12:28

    Kako to da se ni jedna akcija ne sprovede u Preševu i Bujanovcu kada je svima poznato da se u te dve opštine sa većinskim šiptarskim življem 90% platnog prometa izvrši ilegalno odnosno sakrije od države! Dole i ptice na grani znaju da na prodanu vreću šećera od 50 kila prijavi se samo jedno kilo za porez!

  • srbin

    6. decembar 2017 | 12:40

    Ovo je smesno , i SIM kartice, ma begaj bre. Samo da se napisu strane kao nesto rade.

  • Pajko

    6. decembar 2017 | 12:12

    Sitni lopovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA