≫ 

Skandalozne malverzacije u bolnici u Nišu: Doktorka prepisivala lekove pacijentima, pa ih sama podizala i preprodavala

Osim zaposlenih u bolnici, pomagale su joj i radnice apoteka

  • 12

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu odredilo je pritvor od 48 sati za tri osobe među kojima je i lekarka S. P. (56) a sve zbog malverzacija i zloupotrebe službenog položaja u Vojnoj bolnici u Nišu zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Kriminal u Vojnoj bolnici u Nišu: Uhapšene tri osobe

Kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo, pored S. P., zadržavanje do 48 sati radi saslušanja određeno je i civilima A. P. (62) zbog zloupotrebe službenog položaja pomaganjem a R. M. (59) zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Postoji sumnja da je S. P. nezakonito popunjavala recepte za lekove na ime pacijenata koji imaju zdravstvene kartone u Vojnoj bolnici a zatim u dve različite apoteke u Nišu ih podizala, lično ili je to činio jedan njen kolega, takođe, civilno lice zaposleno u ovoj zdravstvenoj ustanovi - navodi tužilaštvo.

U ovoj ujdurmi pomagale su im radnice apoteka jer su im izdavale lekove iako su znale da recepti glase na druga lica i bez obzira na to što ni lekarka ni njen pomagač nisu imali njihove zdravstvene knjižice.

Foto: Telegraf

Osumnjičena S. P. je, takođe, u apotekama podizala dijetetske suplemente i lekove koji se ne izdaju na recept, tako što je pisala recepte za druge lekove u protivvrednosti ovih suplemenata a radnice apoteka su znale i za ovu malverzaciju.

- Svi lekovi podignuti na osnovu recepata koje je ona pisala slati su u naplatu u vojni zdravstveni fond. Takođe, jedan deo lekova koji je pribavljen na nezakonit način prodavala je po nižoj ceni pacijentima jedne privatne zdravstvene ordinacije u vlasništvu A. P. - precizira tužilaštvo i dodaje:

- S obzirom na to da je S. P. imala pomagače u Vojnoj bolnici, krivična prijava će biti podneta protiv još dva civilna lica zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja pomaganjem i jedne osobe zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Daljinac

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seka

    13. decembar 2017 | 12:25

    U svakoj nasoj zdrastvenoj ustanovi rade sta oce za neke ima besplatana inekcij a neki moraju ici kupiti

  • ДPersa

    13. decembar 2017 | 12:14

    Шта се правите луди годинама се на лекарске рецепте подижу козматика и остале женске потребштине ,наравно апотекари учествују у томе здушно ,а ми остали добијамо папириће и купујемо лекове .О сударању по ходницима пацијената и трговачких путника за лекове да не причам ! Све се ово зна и то још како!

  • Kruševački dispanzeri

    13. decembar 2017 | 12:21

    Koja novost. U Kruševcu to rade poslednjih 20 god. 2010.god su i uhvaćeni od strane kontrole RFZO-a i nikom ništa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA