≫ 

Dečaka (8) udarila struja dok se slikao pored novogodišnje rasvete u Leskovcu: Bez svesti hitno prevezen u bolnicu

Da li je moguće da niko nije znao da su ti novogodišnji ukrasi opasni po život? - pita majka povređenog dečaka

  • 26

Osmogodišnjeg dečaka udarila je struja u svetlećem novogodišnjem iglou u centru Leskovca, sinoć oko 20 časova, nakon čega se onesvestio i hitno je prevežen u leskovačku Opštu bolnicu.

"Novogodišnja rasveta u Beogradu mi je ubila psa"

Dete je zadobilo ulazne i izlazne rane ispod uveta i na vratu i opekotine na desnoj ruci i na butini desne noge, i kako je potvrđeno Jugmedii, trenutno je zbrinuto na Odeljenju pedijatrije, dok se roditelji spremaju da tuže grad zbog neadekvatno postavljenih novogodišnjih ukrasa.

- Doktori kažu da je imao ogromnu sreću što je ostao živ. Ni najgorem neprijatelju ne želim da se ovako nešto desi i proživljava ono što smo mi preživeli u tom trenutku. Za ovo neko mora da odgovara!

Foto: jugmedia.rs

- Da li je moguće da niko nije znao da su ti novogodišnji ukrasi opasni po život? Pa na tom mestu se slika gomila dece. Neko je zaista mogao da pogine. Zar nije mogla da stoji barem tabla upozorenja, namenjena roditeljima da ne puštaju svoju decu blizu samih ukrasa? - pita majka povređenog dečaka.

Od noćas, ovi ukrasi u centru Leskovca su isključeni i više ne svetle.

U gradskom javnom preduzeću "Urbanizam i izgradnja", koje je zaduženo za održavanje novogodišnje rasvete, kažu da su iz bezbednosnih razloga sva povezivanja figura na napajanje električnom energijom urađena u skladu sa pravilima struke i uputstvu proizvođača.

- Kako se ne bi ponavljale ovakve situacije i događaj poput onog ispred Leskovačkog kulturnog centra od samo pre par dana, molimo roditelje da ne dozvole ulazak dece unutar figura, kao i kontakt sa postavljenim figurama, jer se radi o dekorativnom novogodišnjem osvetljenju, a ne o rekvizitima za igru dece - kaže direktor "Urbanizma i izgradnje" Milenko Milenković.

Foto: jugmedia.rs

U centralnom parku u Leskovcu urađena je montaža četiri figure sa 3D svetlećim motivima. Tri figure bile su na istom mestu i prethodne godine, dok je jedna figura, takozvana kućica, postavljena ove godine.

- Figure su namenjene za upotrebu u svim vremenskim uslovima -  tvrde u JP "Urbanizam i izgradnja" Leskovac.

Daljinac

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica

    18. decembar 2017 | 22:10

    Zasto je kriva majka?grad leskovac treba da sam da plati nematerijslnu nadoknadu bez suda

  • Coa

    18. decembar 2017 | 22:10

    Krivicno mora da odgovara svako ko je svojim ne savesnim obavljanjem posla druge doveo u opasnost po zivot. Tuzite grad a dete nek je zivo i zdravo pozzz

  • Vvv

    18. decembar 2017 | 20:32

    Pa, sram vas bilo komentatori ! Ko je toliko lud da na ulici, javnom mestu, postavi taj jeftini kineski svetleci krš da ubije decu i prolaznike ! Nisu kriva ni deca ni roditelji, vec lokalna vlast alava na pare !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA