Carinik je rutinski zaustavio "audi" i shvatio da vozač čudno sedi. Pozvao je pojačanje i ispao heroj godine (FOTO)

Pošto se kao vlasnik javio strani državljanin, nadležni prekršajni sud je vodio slučaj po hitnom postupku i krijumčar je kažnjen novčanim iznosom od 110.000 dinara

  • 1

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci sprečili dva Albanca da prokrijumčare veliki broj antikvitetnih predmeta i novčića, saopstila je danas Uprava carina.

Velika akcija MUP-a: Uhapšeno 38 korumpiranih osoba, među njima i policajci i doktori (VIDEO)

Prekršaj je otkriven kada je u sredu na pregled stigao Audi A4 vranjskih registarskih oznaka kojim je upravljao Albanac (27) sa srpskim državljanstvom iz Preševa, sa saputnikom koji je takođe Albanac, ali makedonski državljanin iz Kumanova.

Foto: Uprava Carina

Detaljnim pregledom vozila carinici su pronašli preko 2.235 starih kovanih novčića upakovanih u novine i najlonske kese, bistu rimskog legionara izlivenu u bronzi, kao i figuricu bika izlivenu u metalu, kaze se u saopštenju.

Antikviteti, za koje se kao vlasnik prijavio suvozač, makedonski državljanin, bili su sakriveni ispod vozačkog sedišta, u naslonu za ruku, kao i iza zadnje klupe u automobilu.

Foto: Uprava Carina

Pošto se kao vlasnik javio strani državljanin, nadležni prekršajni sud je vodio slučaj po hitnom postupku i krijumčar je kažnjen novčanim iznosom od 110.000 dinara i zaštitnom merom privremenog oduzimanja predmeta do okončanja celokupnog postupka.

Kako vrednost prekršaja prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, i ono je privremeno zadržano.

Foto: Uprava Carina

Antikviteti će naknadno biti podvrgnuti veštačenju kako bi se utvrdilo da li su originalni, iz kog perioda potiču, kao i kolika im je vrednost.

Poslednjih godina carinici se susreću sa brojnim pokušajima krijumčarenja antikviteta, naročito u periodu kada je intenzitet prometa preko graničnih prelaza pojačan, kao što je to slučaj sada pred božićne i novogodišnje praznike, navedeno je u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чика Шабан

    21. decembar 2017 | 16:07

    Tako jeee! Sve im uzmite i jos 500.000 kazna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA