LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK ODBACIO OPTUŽBE: Nisam prevarant, već žrtva zavere (FOTO)

Optuženi je priznao da je od svoje ljubavnice uzeo novac, ali je osporio da je obmanuo njenu prijateljicu N.R

  • 0

Kragujevčanin Zvonko Cvetković (63) optužen da je izvršio prevaru u produženom trajanju na štetu svoje ljubavnice V.M. iz Jagodine i niške privrednice N.R. čime ih je oštetio za preko 33.000 evra, danas je na sudu u potpunosti odbacio navode javnog tužilaštva. Istakao je da je sve što mu se stavlja na teret posledica zavere u koju su uključeni policija, ali i biznismenka N.R, te da je navodno o tome obavestio najviše javne funkcionere uključujući i ministra policije Nebojšu Stefanovića.

Lažni Vučićev savetnik ojadio ljubavnicu i njenu prijateljicu: Najveći srpski prevarant ponovo pred sudom

Cvetković se tereti da je 2. jula 2015. godine u Ćupriji upoznao V.M. predstavivši joj se kao Miroslav Milenković, savetnik tadašnjeg premijera. Iskoristivši intimnu vezu uzeo joj je 350.000 dinara za navodno renoviranje kuće.

Krajem iste godine, kako se navodi u optužnici, stupio je u kontakt sa njenom prijateljicom N.R. kojoj je kazao da ima saznanja da će biti uhapšena zbog nelegalnog uvoza robe, te joj zatražio 30.000 evra da bi je spasio. Verujući da je u opasnosti N.R. mu je traženu sumu platila, ali je ubrzo shvatila da je prevarena i prijavila ga.

Optuženi je priznao da je od svoje ljubavnice uzeo novac, ali je osporio da je obmanuo njenu prijateljicu N.R.

Foto: Telegraf

- Tačno je da sam od žene sa kojom sam i sada u intimnoj vezi uzeo mislim oko 300.000 dinara, ali sam imao nameru da joj te pare vratim. Neposredno pre hapšenja sam joj poslao poruku i kazao da joj donosim novac, a kada sam pritvoren u niški KPZ oduzeto mi je 3.150 evra koje su bile njoj namenjene. Takođe, uputio sam dopis sudu u Bujanovcu koji treba da mi isplati 297.000 dinara troškova jer sam oslobodjen optužbe, da deo tog novca uputi njoj - branio se Cvetković.

Potvrdio je da je N.R. upozorio na hapšenje, ali je naglasio da je to učinio u dobroj nameri.

Od mog prijatelja, policijskog inspektora u Užicu sam saznao da će ona biti uhapšena zbog šverca robe iz Republike Srpske. Znajući da je ona prijateljica žene sa kojom se viđam, upozorio sam je na to, a ona mi je u znak zahvalnosti kasnije poklonila flašu viskija i ništa više - utvrdio je Cvetković.

Komentarišući razloge zbog koga ga je N.R. optužila za prevaru, naglasio je da joj je cilj bio da skretanjem pažnje na njega, prikrije svoje mutne poslove.

- Insistirala je u više navrata da je upoznam sa jednim Turčinom sa kojim sam izdržavao zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, inače trgovcem i hotelijerom, kako bi se sa njim bavila nelegalnim poslovima. To sam odbio da učinim, pa mi se ona osvetila. O svojim nesuglasicama sa njom obavestio sam i apelacionog tužioca u Nišu Edvarda Jerina. Nisam hteo da pričam o tome sa policijom jer nisam cinkaroš – rekao je Cvetković.

On je čak optužio dvojicu policijskih službenika PU Niš koji su ga uhapsili, da su takođe deo zavere protiv njega.

Znam neke stvari o kojima ne smem da pričam, a ta dvojica su sve osmislila da me spreče da to razotkrijem. O tome je obaveštena i unutrašnja kontrola, za sve to postoji dokumentacija – kazao je optuženi Kragujevčanin.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem oštećenih. Cvetković je zamolio da mu se da vremena da reši zdravstvene probleme, tako da je nastavak glavnog pretresa zakazan za februar sledeće godine.

Daljinac

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA