≫ 

Priprema za suđenje Velji Nevolji: Osumnjičeni je samo jednom rečenicom napravio haos u sudnici - nikome ništa više nije jasno

Velja Nevolja je je uhapšen početkom februara zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu

  • 11

Na pripremnom ročištu u Višem sudu u Beogradu, vođa navijača Partizana Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja (32), kazao je juče da nema nikakve veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića (34), koje se dogodilo 30. januara ove godine u Ulici 27. marta.

Likvidacija na beogradskom asfaltu plaćena 15.000 evra: Ubica je profesionalac, a zbog jednog detalja ne mogu da otkriju identitet!

Za pomaganje, i dalje nepoznatom ubici koji je počinio zločin na tramvajskim šinama, optužen je i Marko Miljković koji je, takođe, negirao da ima ikakve veze sa tim slučajem.

Mirko Kojić, koji je trećeoptuženi u ovom slučaju, u bekstvu je, pa će mu se suditi u odsustvu.

Velja Nevolja je uhapšen početkom februara zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu, a Miljković u maju.

Obojica od samog početka tvrde da ni na koji način nisu povezani sa zločinom. Prikupljeni dokazi tokom istrage takođe nisu bili dovoljni za optužnicu da su saučestvovali u ubistvu, za šta su se prvobitno teretili.

Foto: e-stock.us/Masanori Yoshida

Branilac Belivuka, advokat Vladan Vukčević, prokomentarisao je da će sud zbog "tankih dokaza" biti u problemu.

- Belivuk, Miljković i Kojić se konkretno terete da su pružili pomoć nepoznatim saučesnicima koji su pomogli nepoznatom ubici u izvršenju krivičnog dela. Pritom, ne postoji nijedan dokaz protiv njih. Nema svedoka, nema ničega. To je veliki problem za tužilaštvo i sud - optimističan je Vukčević, piše Informer.

Optužnica protiv Velje Nevolje podignuta je na osnovu toga što su njegov DNK pronašli na bravici gepeka zelene "mazde 626" iz koje je pucano prilikom likvidacije. Taj dokaz, takođe je nađen i na "škodi oktaviji" sa koje je navodno dan pre ubistva skinuo obe registarske tablice i stavio ih na "mazdu" koja je posle zločina zapaljena.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA