Sud odbio Miškovićev zahtev za vraćanje 11 miliona evra

Položeno jemstvo se ne vraća zbog opasnosti od bekstva okrivljenog

  • 63

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio zahtev vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića da mu sud vrati 11 od 12 miliona evra položenog novca na ime jemstva, jer smatra da i dalje postoji isti stepen opasnost od njegovog bekstva, kao u vreme kada mu je pomenuti iznos za jemstvo određen (u julu 2013. godine).

Mišković rekao sudiji da je više od 5 godina bez pasoša! A sudija je na to odgovorio tri brutalne reči

Ovom odlukom potvrđeno je rešenje Specijalnog suda od 11. decembra 2017. kojim je odbijen predlog Miškovićevog branioca da se jemstvo od 12 miliona evra u gotovini zameni za manji iznos i odredi jemstvo od milion evra ili u stavljanje hipoteke za iznos jemstva na nepokretnostima koje su u Miškovićevom vlasništvu.

Foto: Tanjug/Oksana Toškic

Prema stavu Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno zaključio da kod Miškovića postoje neizmenjene porodične, lične i imovinske prilike, kao i da se protiv njega vodi krivični postupak zbog krivičnog dela poreska utaja izvršena pomaganjem, precizirala je portprol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

- Sve navedene okolnosti ukazuju da postoji isti stepen opasnosti od bekstva okrivljenog ako i u momentu kada je prema njemu određeno jemstvo u iznosu od 12 miliona evra, jer se radi o licu koje ima brojne lične poslovne i licne kontakte u zemlji i inostranstvu - dodala je Piljić.

Inače, u Specijalnom sudu u Beogradu krajem januara biće nastavljeno ponovoljeno suđenje vlasniku "Delta holdinga" njegovom sinu Marku i ostalim optuženim za utaju poreza, kao i optuženima u slučaju oštećenja Fabrike maziva iz Kruševca.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA