Drama u sudnici! Delibašić napao svog branioca: "Ma sedi, bre!"

Psihološko i psihijatrijsko veštačenje Vojnovića tražio je Delibašić, nakon što je Vojnović napravio sporazum sa Tužilaštvom

  • 1

U momentu kad je u Budvi 2. jula 2013. godine ubio Miloša Vidakovića, Miloš Vojnović je bio uračunljiv. Takođe, uračunljiv je i sve vreme trajanja sudskog postupka. On je osoba koja ne boluje od bilo koje društvene bolesti.

Pokušavaju da mi smeste, ne terajte me da radim ono što neću! Buran nastavak suđenja za ubistvo Nikole Bojovića

Ovo su juče pred Specijalnim sudom u Beogradu istakli psihijatar Branko Mandić i psiholog Ana Najman, koji su veštačili Vojnovićevo psihičko stanje. On je okrivljen da je kao pripadnik kriminalne grupe, koju su organizovali sada pokojni Slobodan Šaranović i Miloš Delibašić, ubio Vidakovića, što je on i priznao.

Psihološko i psihijatrijsko veštačenje Vojnovića tražio je Delibašić, nakon što je Vojnović napravio sporazum sa Tužilaštvom. Delibašić tvrdi da je reč o narkomanu i čoveku koji nije stabilna ličnost.

Veštaci su u ovom nalazu i mišljenju konstatovali da je Vojnović osoba sa normalnom organizacijom ličnosti, dok je sa druge strane stručni savetnik koga je angažovao Delibašić pokušala to da pobije. Međutim, veštaci su ostali pri onome što su konstatovali.

Foto: Telegraf

Revoltiran što stručni savetniik nije pozvan da prisustvuje pregledu Vojnovića u pritvoru, Delibašić nije želeo da postavlja pitanja veštacima. Ni svom advokatu Aleksandru Janjiću nije dozvolio da ih bilo šta pita.

U momentu kada je advokat ustao, Delibašić mu je ljutitim glasom rekao: "Sedi, bre", zbog čega ga je opomenuo sudija.

Međutim, nakon pauze je ipak postavljao pitanja veštacima. Advokata je interesovalo da li je Vojnović kao dete zlostavljan, na šta su oni rekli da takve podatke nemaju. Branilac je aludirao na Vojnovićevu izjavu da je nekada dobijao batine od oca, kad bi ovaj izgubio pare na kocki.

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA