≫ 

Kakvu kaznu može da dobije čovek koji je prošao kroz crveno, udario u autobus, oborio semafor i povredio 15 ljudi? (VIDEO)

Kako sada stvari stoje, posle izlaska iz bolnice čeka ga - zatvor

  • 43

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se jutros dogodila oko 5 časova i 34 minuta u Ulici kneza Miloša, povređeno je 15 osoba, od kojih tri teže. Vozaču koji je izazvao težak udes i koji je i sam povređen, nakon otpuštanja iz bolnice preti zatvorska kazna.  

Nesreća se dogodila kada je vozač "kie" prošao kroz crveno, udario u gradski autobus na liniji 74. Od siline udarca automobil se okrenuo i oborio semafor, koji se potom zabio u kamion za dostavu hrane.

Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, protiv vozača će se voditi krivični postupak i u ovakvim situacijama, ukoliko u nesreći dođe i do smrtnog ishoda, okrivljeni dobija od dve godine do 12 godina zatvora. Ukoliko nema smrtnog ishoda, a pričinjena je šteta velikih razmera, sledi mu do 4 godine zatvora. Izriče se i mera zabrane upravljanja motornim vozilima.

Filmski detalji nesreće u centru Beograda: Autom udario u autobus, vozilo se okrenulo i srušilo semafor koji se zabio u kamion! (FOTO I VIDEO SA LICA MESTA)

- Prema našem krivičnom Zakonu, učiniocu ovog krivičnog dela je takođe moguće izreći uslovnu kaznu. U svakom slučaju, mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom se obavezno izriče i dužina trajanja te mere može biti od tri meseca do pet godina. Ukoliko je okrivljeni imao alkohol u krvi, preti mu kazna zatvora od 1 do 8 godina i u tom slučaju izlazi pred Viši sud - objašnjava beogradski advokat Nemanja Kovačević.

Kako Telegraf.rs saznaje, vozaču je uzeta krv i predata na analizu kako bi se utvrdilo da li je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola. Rezultati se očekuju za dva dana.

Foto: Telegraf

Počinjeno delo se kvalifikuje kao teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

U nesreći koju je vozač "kie" izazvao teže su povređene dve osobe iz automobila, i one su prevezene u Urgentni centar. Jedna osoba je bez svesti prevezena na reanimaciju.

Vozač gradskog autobusa, starosti oko 55 godina, takođe je pretrpeo teže povrede i prevezen je u Urgentni centar, saznaje Telegraf u Hitnoj pomoći.

Sa povredama su prošli i vozač i suvozač kamiona za dostavu hrane, koji je u čitavoj situaciji ispao kolateralna šteta.

Četiri ekipe Hitne pomoći su izašle na teren odmah pošto se nesreća dogodila, a poslednja ekipa se odjavila u 6 časova i 12 minuta.

Pogledajte video snimak nesreće u centru Beograda:

Daljinac

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    3. februar 2018 | 15:58

    Dokle god je primena zakona selektivna, kao u Srbiji, sve opcije su u moguce !

  • anonim

    3. februar 2018 | 15:52

    Pa zavisi za koga radi,ako radi za nekog tajkuna onda nece dobiti nikakvu kaznu,samo ce mu odbiti 10% od plate i to je to

  • Kazna: ))))

    3. februar 2018 | 14:12

    Sve zavisi ko mu je tata: )

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA