Dobrosav Gavrić strahuje od izručenja Srbiji: Arkanov ubica u Južnoafričkoj Republici traži status izbeglice

Dobrosav Gavrić koji u pritvoru u Kejptaunu čeka odluku o tome da li će ga Južnoafrička Republika izručiti Srbiji, ponovo je od Ustavnog suda te države zatražio da mu se omogući status izbeglice i ostanak u JAR

  • 13
Dobrosav Gavrić Printskrin: Youtube

Dobrosav Gavrić (43), koji u pritvoru u Kejptaunu čeka odluku o tome da li će ga Južnoafrička Republika izručiti Srbiji, koja je za njim raspisala poternicu zbog izdržavanja kazne od 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića, ponovo je od Ustavnog suda te države zatražio da mu se omogući status izbeglice i ostanak u JAR.

Arkanov ubica nestao u Južnoj Africi: Dobrosavu Gavriću se gubi svaki trag?

Bivši policajac koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog trostrukog ubistva u "Interkontinentalu" od Ustavnog suda u Kejptaunu traži da ostane u JAR, tvrdeći da mu je u Srbiji život ugrožen.

Viši sud u Kejptaunu, kako prenose mediji, odbio je da mu dodeli status izbeglice, ali su se Gavrićevi advokati žalili Ustavnom sudu, koji treba da donese odluku. Zbog toga je osuđeni za trostruko ubistvo u "Interkontinentalu", koje se dogodilo 15. januara 2000. godine, pre dva dana doveden iz pritvora u ovaj sud.

Dragan Garić, Milenko Mandić, Željko Ražnatović Arkan, Ljubomir Mihajlović/Foto: Privatna arhiva

- Gavrić je u Srbiji osuđen za ubistvo čoveka poznatog po ozbiljnim vezama u svetu politike i kriminala. On je imao svoju mrežu sledbenika i ubica. Ukoliko ga pošaljete u Srbiju, njegov život bi bio ugrožen - rekao je advokat Dobrosava Gavrića pred sudom i napomenuo da Ustav JAR daje prioritet ljudskim pravima. Prema njegovim rečima, Gavrić je u tu državu pobegao jer je znao da mu je život u Srbiji ugrožen i da je jasno "šta će se dogoditi ukoliko bude izručen".

Podsetimo, Dobrosav Gavrić uhapšen je u toj državi tek 2011. godine, posle 10 godina skrivanja. Otkriven je kada je ranjen u pucnjavi i tada je kod sebe imao dokumenta na ime Saša Kovačević. Kako su preneli mediji, do tada je u Kejptaunu važio za uspešnog poslovnog čoveka, koji je sa porodicom živeo u luksuznom stanu na obali.

- Srbija je poslala zahtev za njegovo izručenje, kao i obimnu dokumentaciju i nekoliko njenih dopuna i urgencija, ali odgovora o izručenju ovog begunca još uvek nema - kaže izvor Kurira upućen u proceduru izručenja Dobrosava Gavrića.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    10. februar 2018 | 08:53

    Ubio troje ljudi i strahuje za svoj zivot Kuda ide ovaj svet

  • Beloica

    10. februar 2018 | 08:13

    Pa kad si tako hladnokrvno mogao da ubijes tri coveka sta si mislio da te sleduje penzija ili lepi kolaci

  • GIDRA

    10. februar 2018 | 08:54

    Cim prestala zemlja srbija da ga stiti,morao je da padne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA