Ovo je Nišlija kome su noćas zapalili auto: Vozilo mu je ukradeno, a sad on treba da plati šlep službu! (FOTO)

Veličković tvrdi da nema pojma ko mu je ukrao vozilo jer, kako tvrdi, nema neprijatelja

  • 9

Niški penzioner Sava Veličković (68) je vlasnik "tojote korole" koja je u noći između ponedeljka i utorka ukradena, a zatim zapaljena u spomen parku "Bubanj". To što je ostao bez automobila, nije jedina Savina muka, jer da bi odjavio tablice mora da izvadi novu saobraćajnu dozvolu, s' obzirom na to da mu je stara izgorela, ali i da plati šlep službu koja će olupinu ukloniti.

Misterija u šumi kod Niša: Pronađeno zapaljeno vozilo, nikome nije jasno o čemu je reč (FOTO)

Ogorčeni čovek kaže da neće učiniti ni jedno ni drugo jer, kako ističe, nije njegova krivica što mu je auto ukraden i zapaljen da bi snosio dodatne troškove.

Veličković tvrdi da nema pojma ko mu je ukrao vozilo jer, kako tvrdi, nema neprijatelja.

Foto: Telegraf

- Oko 22 sata sin je parkrirao auto ispred tržnog centra "Zona 1" gde uvek stoji s' obzirom na to da živimo u blizini. Jutros oko osam sati sam hteo da preparkiram vozilo smatrajući da ga sin možda nije ostavio tamo gde treba. Kada sam video da mi nema automobila nisam se odmah zabrinuo, smatrajući da ga je možda ostavio na drugom mestu. Međutim, kada mi je on kazao da je tu gde je i trebao da bude, pozvao sam policiju. Oni su me najpre uputili da proverim da mi ga nije odneo pauk, a kako nisam uspeo da dobijem tu službu, ponovo sam ih pozvao. Policija je kontaktirala Parking servis gde im je rečeno da mi nisu odneli auto pa su mi kazali da odmah dođem. Taman sam došao do zgrade Policijske uprave kada me je sin pozvao i rekao mi da je auto zapaljen na Bubnju - priča Veličković.

Uhapšeni osumnjičeni za paljenje "mercedesa" policijskom rukovodiocu iz Aleksinca

Dodatni šok ovaj Nišlija je doživeo kada mu je objašnjena procedura koja sledi u ovakvim slučajevima.

Foto: Telegraf

- Rečeno mi je da treba da uzmem tablice spaljenog automobila i da ih odjavim. To sam odmah pokušao da uradim, ali mi je tražena saobraćajna dozvola. Objasnio sam da je dokument izgoreo i ponudio na uvid potvrdu o tom događaju, ali ona nije uvažena, već mi je naloženo da izvadim novu saobraćajnu dozvolu što nemam nameru da učinim. Takođe, neću da sklanjam kola, kome smetaju neka ih ukloni, ja ih nisam tamo ostavio - revoltiran je Veličković.

Policija intenzivno radi na slučaju nesvakidašnje krađe. Ono što se za sada zna je da je auto planuo iznutra, što ovu paljevinu čini potpuno drugačijom od prethodnih deset koje su se dogodile u Nišu za poslednjih nekoliko meseci, kada su vozila polivana zapaljivom tečnošću, pa onda paljena. Iz tog razloga se ne isključuje mogućnost da je auto planuo jer su kradljivci pokušavali da ga pokrenu spajanjem kablova s obzirom na to da nisu imali ključ. U prilog ovakve mogućnosti govori i to što se u vreme krađe vozila nije dogodilo nijedno krivično delo koje bi moglo biti povezano sa korišćenjem "tojote".

Foto: Telegraf

U spomen parku "Bubanj" postoje kamere, pa će policija pregledati snimke radi eventualne identifikacije kradljivaca.

Daljinac

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča Moča

    20. februar 2018 | 16:12

    Troškove treba da snosi državna uprava koja nije u stanju da povata lopove. Pandurlija koja sedi po kafanama na jagnjetini i prasetini duradi nešto, pronađe lopove i secikese pa njim dnaplati ovu ujdurmu.

  • Dragoslav

    20. februar 2018 | 15:22

    Neka snosi troskove policija koja nije u stanju da pronadje pocinioce a jos nateraju coveka da izvadi novu saobracajnu po kom zakonu to ?

  • Toni

    20. februar 2018 | 17:56

    U svim normalnim drzavam to se preko osiguranja radi.Njegovo je samo da obavesti policiju i nista vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA