≫ 

Jaka eksplozija na Karaburmi: Bačena bomba na kuću oca navijača Partizana

Policija je ispred kuće Gajića provela celu noć

  • 1

Beogradska policija traga za napadačem koji je sinoć bacio eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće koja je u vlasništvu Aleksandra Gajića na Karaburmi, oca navijača "Partizana" Stefana Gajića.

Brat Aleksandra Vavića, bivšeg vođe "Alkatraza", u bekstvu: Sumnja se da je devojci pištoljem polomio lobanju

Prema prvim informacijama, povređenih nema, ali je napravljena veća materijalna šteta na okolnim kućama. Istraga trenutno ide u smeru da eksplozivna naprava nije bila direktno namenjena Aleksandru Gajiću, već njegovom sinu Stefanu Gajiću.

Gajić je u žižu javnosti dospeo u januaru 2005. godine, kada ga je Aleksandar Vavić, jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz" ranio nožem, zbog čega je u februaru 2012. godine osuđen na godinu dana zatvora.

Vavić, sada "partizanovac" je u vreme izvršenja krivičnog dela bio navijač "Crvene zvezde", ali je nedugo posle incidenta prešao u konkurentski tabor, pa su se tako promenili i iskazi oštećenog Gajića i drugih svedoka, takođe navijača "Partizana".

Foto: Facebook/Nikola Vavić

Prema optužnici, do prvobitnog sukoba, došlo je kada je grupa navijača "Partizana" žvrljala po grafitima "Crvene zvezde" u Ulici Salvadora Dalija na Karaburmi. Tokom fizičkog obračuna Vavić je Gajiću naneo tešku telesnu povredu ubovši ga nožem.

Gajić i drugi svedoci su policiji prepoznali Vavića ali su već u istrazi, kada je Vavić prešao u navijački tabor "Partizana", negirali da je on učestvovao u tom incidentu.

Sud smatra da je očigledno da su svedoci namerno menjali iskaze, kako bi zaštitili novog "kolegu" i oslobodili ga odgovornosti.

Prema poslednjim informacijama, Stefanov otac, Aleksandar Gajić daje izjavu u beogradskoj policiji o incidentu koji se dogodio.

U porodičnoj kući na Karaburmi Stefan Gajić ne živi, već samo njegov otac. Na dvorišnoj ogradi i dalje je vidljiv grafit "Grobara". Policija je ispred kuće Gajića provela celu noć.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista senior

    2. april 2018 | 14:03

    Svako od nas ima neku brigu ,kako da prehrani porodicu ,da preživi od teške bolesti a neko kako da izravna neke stare račune.Od dosade nezna štaće nego da nešto uradi pa u zatvor,da se druži sa istomišljenicima i onda izmisli šta novo da uradi pa opet u zatvor.To je izgleda prokletstvo ,vrti se u tom đavoljem krugu,i sve misli to mu je neko drugi namestio,uvek je drugi kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA