≫ 

Pijani Nišlija lumpovao u kafani, pa seo za volan - zbog toga su mrtvi Milica, Marija i deda Sveta

Alkotestiranje je pokazalo da je u krvi imao 1,98 promila alkohola što se smatra stanjem teškog pijanstva

  • 36

Nišlija Stojan N. (30) koji je u nedelju u Knjaževačkoj ulici izazvao saobraćajnu nesreću koja je života koštala troje ljudi, za volan je seo trešten pijan. Neposredno pre tragedije on je sa društvom bio u kafani, a odlučio je da vozi bez obzira na njihove molbe da to ne čini jer su primetili da to nije u stanju. Alkotestiranje je pokazalo da je u krvi imao 1,98 promila alkohola što se smatra stanjem teškog pijanstva koje vozača čini potpuno nepodobnim za upravljanje motornim vozilom.

Stojan je automobilom udario deda Svetu, pa sestre Milicu i Mariju. Sada su svi mrtvi, a kolika kazna njega čeka? (FOTO)

Stojan je vozeći "opel astru" brzinom koju očevici procenjuju na 140 kilometara na sat, prešao na desnu stranu kolovoza, pokupio biciklistu Svetislava Tonića (83) i ubio ga na licu mesta, a zatim udario u Milicu Petrović (27) i Mariju Petrović (24) koje su bile na autobuskom stajalištu. Milica je ubrzo preminula u bolnici, dok je njena sestra u utorak oko dva sata izjutra takođe izgubila bitku za život. Stojan je zadržan u bolnici zbog preloma lobanje i hematoma na glavi, ali nije životno ugrožen, dok je njegov suvozač Dušan Živanović otpušten na kućno lečenje.

Mesto "zločina", Foto: Srpski Telegraf

Živanovićeva majka Ružica kaže da joj je sin dobro, ali da ga lekari i dalje prate.

- Upravo je otišao kod lekara na previjanje, ali je fizički dobro. U šoku je, on i ne zna kako je došlo do udesa. Seća se samo da je izašao na zadnja vrata - priča Ružica.

Komentarišući događaje koji su prethodili tragediji, kaže da joj je sin ispričao da je sa Nikolom i još dvojicom drugova bio u kafani.

Stradale sestre i biciklista, Foto: Informer

UNIŠTIO TRI ŽIVOTA

- Njih četvorica su svratili u kafanu "Lion" jer je jedan od njih odlazio na rad u Slovačku, pa im je to bio povod za slavlje. Kada su izašli moj sin je primetio da je Stojan pio, pa mu je predložio da pozove svoju devojku da ih ona odveze. I ostali momci su Stojanu govorili da bi trebali da idu taksijem, ali je on insistirao da ih vozi i eto šta se desilo - kaže Ružica Živanović.

- Uništio je tri života, ali i svoj, ima majku i brata oni mnogo teško podnose to što se desilo. Neverovatno je da je postupio tako neodgovorno s obzirom na to da je profesionalni vozač, vozi kamione po celoj Evropi. Mnogo mi je žao i tih nastradalih ljudi, posebno tih devojaka, mogu samo da zamislim kako je njihovim roditeljima – kazala je Ružica.

S obzirom na to da je ustanovljeno da je Stojan bio pijan, nadležnost za dalje postupanje je s obzirom na zaprećenu kaznu od 12 godina zatvora, sa Osnovnog prešla na Više javno tužilaštvo.

Daljinac

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika zivac

    3. april 2018 | 20:55

    Izvinite gospodjo ali moram da vam kazem da i vas sin nije normalan kad je seo sa deckom koji je u sebi imao 2 promila,mogao je i on da nastrada !!!

  • Crnogorac

    3. april 2018 | 20:54

    Ništa sad jedno 30 godina da se trijezni i banja...

  • Kula

    3. april 2018 | 23:53

    A mi psujemo na novi zakon o saobracaju i kaznama...ma treba hapsiti vec sa preko jednog promila...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA