U Bačkoj Palanci za Uskrs uhapšena prva pijana žena za volanom: Devojka (25) vozila sa preko 2 promila alkohola u krvi, i to nije sve!

Devojka je odmah odvedena u stanicu na trežnjenje

  • 15
Saobracajna policija Foto: Telegraf

Devojka (25) iz Bačke Palanke uhapšena je na Vaskrs 8. aprila jer je vozila sa 2,15 promila alkohola u krvi. Ova bahata mlada osoba, posle 56 muškaraca, prva je žena koja je vozila automobil sa više od dva promila, od 3. aprila od kad se primenjuje novi zakon, i koja je zbog toga poslata u zatvor.

Prema rečima sagovornika iz policije, saobraćajci su bili šokirani kad su u gluvo doba noći za najveći hrišćanski praznik zaustavili nesavesnog vozača koji je divljao po putu i ustanovili da se zapravo radi o devojci.

- Saobraćajci su uočili vozilo koje se kretalo ulicama veoma brzo, uz stalno krivudanje i bilo je pitanje trenutka kad će se prevrnuti ili zakucati u druga kola. Odmah su ga zaustavili, a kad je vozač spustio staklo, policajci su ostali u šoku, jer je za volanom bila devojka, kasnije se ispostavilo, stara tek 25 godina.

Vozače od utorka čekaju velike kazne: Pojas, nasilnička vožnja, alkohol... (FOTO)

Testirali su je na alkohol i na aparatu se pokazalo neverovatnih 2,15 promila u krvi. I najiskusniji saobraćajci se veoma retko susreću sa pijanim ženama za volanom, ali da neka naduva 2,15 i da sedne da vozi, to se gotovo nikad nije dogodilo - kaže sagovornik iz Saobraćajne policije.

Pijane žene za volanom su retki slučajevi, ali devojka iz Bačke Palanke pored toga što je popila i sela da vozi, naduvala je neverovatnih 2,15 promila Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Devojka je odmah odvedena u stanicu na trežnjenje.

- Prespavala je u policiji, a onda je predata sudiji za prekršaje. Po novom zakonu preti joj 30 do 60 dana zatvora, mada je moguće da u skraćenom postupku dobije 15 dana. U svakom slučaju, nema nikakve šanse da joj posle onakvog pijanstva sudija progleda kroz prste i da je ne pošalje iza rešetaka - kaže izvor.

Tokom prve dve nedelje od kad se primenjuje novi zakon 57 vozača je završilo u zatvoru jer su vozili sa više od dva promila alkohola u krvi.

Tokom prve dve nedelje novog zakona oboren je rekord u pijanstvu za volanom Foto: Telegraf

- Od 57 vozača, njih 56 su muškarci a ova mlada dama je jedina žena. Rekorder u pijanstvu je Požarevljanin kome su za vikend izmerena neverovatna 2,52 promila alkohola - dodao je izvor iz policije.

VIDEO: U patroli sa saobraćajnom policijom

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemke

    17. april 2018 | 19:14

    Sta zena?!To je Brat:)

  • Лицемер

    17. april 2018 | 15:43

    Није она прва женска особа која је возила под дејством алкохола већ прва која је ухваћена!

  • Rasicki

    17. april 2018 | 15:44

    Sta devojka to je brat!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA